ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Οι δρόμοι παίρνουν και πάλι φωτιά... /

Οι δρόμοι παίρνουν και πάλι φωτιά...



Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι είναι προς συγχώνευση, ή κατάργηση, ή εντάσσονται στο σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία.

Στο δυναμικό συλλαλητήριο οι διαδηλωτές ζήτησαν «να μπει τώρα ένα φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας», ενώ φτάνοντας έξω από τη Βουλή, κάποιοι εξ αυτών έκαψαν συμβολικά τα χαρτιά της εφορίας, που έλαβαν, για την έκτακτη εισφορά.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο των εργαζομένων για να αποφασίσει για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών. Παρόμοια κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, που ανέρχονται - όπως υποστηρίζουν - σε 27.000 ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης προς Ιδιώτες και Φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Κ.Μακεδονίας, η εργολαβική εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, που έχει αναλάβει την καθαριότητα στον ΟΣΕ, αύξησε επίσης, μονομερώς, τις ημέρες ανάπαυσης των εργαζομένων (ρεπό).

Παράλληλα, συνεχίζουν και την Τετάρτη οι φοιτητές τις γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, υπό το φόβο ότι θα χαθεί το εξάμηνο ή η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, λόγω των καταλήψεων στα πανεπιστήμια. Περισσότερα...

Κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Πέμπτη


Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει την Πέμπτη η Αθήνα, καθώς εκτός από τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς που εξήγγειλαν 24ωρη απεργία και οι συνάδελφοί τους στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Περισσότερα...

Χειρόφρενο τραβάνε τα ταξί από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ.

Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Στις 18:30, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

Οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας οι καθηγητές.

Κυριακή

Η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, στις 7 το απόγευμα.

Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προγραμματίζουν για την Κυριακή 24ωρη απεργία, καθώς και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |