ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Ναι στις απολύσεις, όχι στο ακριβό πετρέλαιο /

Ναι στις απολύσεις, όχι στο ακριβό πετρέλαιο



Η επικείμενη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο είναι το μέτρο το οποίο, σε αυτή τη φάση, συγκεντρώνει τις περισσότερος αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα, που η κυβέρνηση διαρρέει ότι το βράδυ θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και αύριο, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους μέχρι στιγμής - φέρονται να δέχονται μέτρα, όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο ή η μείωση των συντάξεων, αντιδρούν όμως στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου.

Οι αντιδράσεις αυτές έχουν εντοπιστεί από το κοινοβουλευτικό επιτελείο του πρωθυπουργού, όχι μόνο στους Βορειοελλαδίτες βουλευτές, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό, ακόμα και βουλευτών της Αθήνας, οι οποίοι ήδη ζητούν εξαιρέσεις και θέσπιση κριτηρίων, που είναι αμφίβολο αν μέσα σε αυτό το κλίμα τα δεχθεί η τρόικα.

Με πρωτοβουλίες, που δεν αποκλείουν - μετά τις οριστικές ανακοινώσεις - έκτακτη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών αλλά και έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσουν για άλλη μία φορά να κατευνάσουν τους βουλευτές, που φέρονται να αντιδρούν, αν και την ίδια ώρα συνεργάτες του πρωθυπουργού εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά και αυτά τα μέτρα θα περάσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από δέκα βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε το 24h.gr λένε ότι όταν ακόμα και υπουργοί μιλούν για πρόωρες εκλογές (με αποτέλεσμα ότι η κυβέρνηση ακόμα και αν περάσει τα μέτρα από τη Βουλή δύσκολα θα καταφέρει να τα υλοποιήσει), τότε είναι τουλάχιστον αντιφατικό το αποκλειστικό βάρος να πέφτει και πάλι στους ίδιους...

Πηγή: 24h.gr

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/232326/nai-stis-apoluseis-ohi-sto-akrivo-petrelaio/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |