ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Τηλεδιάσκεψη με μέτρα- φωτιά /

Τηλεδιάσκεψη με μέτρα- φωτιά



Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από την τρόικα βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει και της νέας τηλεδιάσκεψης απόψε στις 20.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται, εκτός από τη δραστική μείωση του Δημοσίου, η μείωση του αφορολόγητου στις 4.000 ευρώ, η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.

Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και "μαχαίρι" στις φοροαπαλλαγές. Επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση των τελών κυκλοφορίας και η αναπροσαρμογή των ειδικών φόρων σε ποτά και τσιγάρα.


Οι 15 απαιτήσεις της τρόικας


Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει το πότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πλέγμα των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Κυβερνητική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης και ακολούθως θα ανακοινωθούν τα μέτρα δια στόματος Βενιζέλου.

Τούτων δοθέντων- και υπό την αίρεση ότι θα "κλείσουν" οι συνομιλίες κατά την τηλεδιάσκεψη-, αναμένεται την προσεχή Δευτέρα η επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η αποψινή τηλεδιάσκεψη μετατέθηκε χρονικά κατά μία ώρα, καθώς ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τις εξελίξεις που αφορούν στην ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ακολούθως θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις τράπεζες.

Διαβάστε επίσης:
Συνεχίζεται το θρίλερ για τα μέτρα της 6ης δόσης
"Η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει"
Πιέσεις για μείωση του δημόσιου τομέα
Fitch: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |