ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Θα χαθεί το εξάμηνο - Προβληματίζονται οι καταληψίες /

Θα χαθεί το εξάμηνο - Προβληματίζονται οι καταληψίες



Σε αναβρασμό παραμένει ο χώρος της Παιδείας, με το αρμόδιο υπουργείο να προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο λόγω των καταλήψεων που συνεχίζονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και τους καταληψίες φοιτητές να προβληματίζονται για τη στάση τους, καθώς δεν θέλουν να σηκώσουν το βάρος ενός χαμένου εξαμήνου.

Με νέα εγκύκλιο που έστειλε στα πανεπιστήμια, το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει τις διατάξεις του νέου Νόμου-Πλαισίου σχετικά με τη διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:

- Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 33, ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία για τα Πανεπιστήμια και τη Διεύθυνση της Σχολής για τα ΤΕΙ και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα για τα ΑΕΙ και του Διευθυντή της Σχολής για τα ΤΕΙ .

- Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 33, κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος. Η πραγματοποίηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού εβδομάδων διδασκαλίας είναι ευθύνη του εκάστοτε διδάσκοντος του Τμήματος ή της Σχολής.

- Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 33, αν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τις δεκατρείς, το μάθημα θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε και δεν εξετάζεται, τυχόν δε εξέτασή του είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

- Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 33, οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα.

Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων πριν από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου και σε κάθε περίπτωση πριν στην έναρξη της διδασκαλία των μαθημάτων, όπως ορίζεται στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο.

Συνελεύσεις φοιτητών

Γενικές συνελεύσεις στα υπό κατάληψη ιδρύματα θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις οποίες θα εξαρτηθεί το μέλλον του εξαμήνου και της εξεταστικής.

Σύμφωνα με το Έθνος, στις τάξεις των φοιτητών επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους, καθώς καμία παράταξη που στηρίζει τις καταλήψεις δεν θέλει να σηκώσει το βάρος ενός χαμένου εξαμήνου.

Στον "αγώνα" και οι μαθητές

Μετά τους φοιτητές και οι μαθητές μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που συνεδρίασε, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν οι μαθητές σε συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Οι μαθητές τονίζουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη εκπροσώπων μαθητών από πολλά σχολεία της Αθήνας όπου αποφασίσθηκε να κλείσουν τα σχολεία αύριο για να πάνε στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές και κονδύλια για την παιδεία.

Διαβάστε επίσης:


Μειώνονται τα δίδακτρα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Υπ. Παιδείας: "Άθλιο ψέμα για τα σχολικά DVD" ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |