ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο των Αθηνών /

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο των Αθηνών



Η οικονομική κρίση, η επιδρομή της κυβέρνησης στις τσέπες των Ελλήνων και τα τεκταινόμενα σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στην πορεία της χώρας μας, έχουν μονοπωλήσει τους τελευταίους μήνες την επικαιρότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η ζωή όμως δεν τελειώνει στα σύνορα των υπουργείων Οικονομικών και στις κλειστές αίθουσες συνεντεύξεων Τύπου των Υπουργών. Δεν εξαντλείται στο χρηματιστήριο. Και κάποια πράγματα είναι ακόμη πιο πιεστικά από την οικονομική κρίση. Όπως για παράδειγμα, η αξία της ζωής και η ασφάλεια των εναπομεινάντων Ελλήνων κατοίκων του κέντρου.
Η οποία φαίνεται ότι δεν έχει ουδεμία προτεραιότητα όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά και εκεί που θα έπρεπε σίγουρα να έχει, στα αρμόδια όργανα, που θα έπρεπε να μεριμνούν για την προστασία τους. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η κατάσταση η οποία επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο κέντρο των Αθηνών.
Ναρκωτικά, πόρνες, βίαια εγκλήματα. Όχι σε μια “γκετοποιημένη” περιοχή, αλλά σε ολόκληρο το κέντρο, όπου τουλάχιστον αυτό ορίζεται από τους οδικούς άξονες της Πατησίων, της Γ΄ Σεπτεμβρίου, της Λιοσίων, μέχρι την Πλατεία Καραϊσκάκη και το μοναστηράκι.
Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για μία γκετοποιημένη περιοχή αλλά για το σύνολο του κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει πρακτικά καταληφθεί από ομάδες αλλοδαπών. Οι οποίες επί της ουσίας εφαρμόζουν τον νόμο της ζούγκλας. Τα πράγματα είναι απλά στο κέντρο επιβιώνει ο ισχυρότερος. Και κάπου εκεί μέσα, υπάρχουν και οι Έλληνες κάτοικοι.
Οι εναπομείναντες κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας συνασπίζονται
Οι οποίοι μάλιστα, έχουν φτάσει στα όριά τους. Και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν. Καταγγέλλουν μάλιστα τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο κέντρο. Μία από αυτές τις προσπάθειες, είναι και το Κίνημα Πολιτών Κέντρου Αθηνών.
Οι οποίοι μάλιστα εξέδωσαν πρόσφατα και ανακοίνωση, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν πριν λίγες ημέρες στο Κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ Αλγερινών, Σομαλών και ατόμων άλλων εθνικοτήτων στην πλατεία της Ομονοίας”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγος της συμπλοκής ήταν το μοίρασμα της πλατείας Ομονοίας, η οποία έχει μετατραπεί σε πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, περίπου 70 Μαροκινοί συνεπλάκησαν με ομάδα Αφρικανών εμπόρων ναρκωτικών και αρχικά ξεκίνησαν με ανταλλαγή από κομμάτια μάρμαρα ενώ στη συνέχεια η σύρραξη γενικεύτηκε και εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, με μαχαίρια και μπουκάλια, μπροστά στα έντρομα μάτια των λιγοστών περαστικών και εργαζόμενων της πλατείας.
Η αστυνομία, που κλήθηκε επί τόπου, δήλωσε αδυναμία εμπλοκής στη γενικευμένη άγρια σύρραξη, και τελικώς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο τραυματίες. Η Αστυνομία ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική της, «απέφυγε» να κοινοποιήσει το περιστατικό στα ΜΜΕ, όπως έχει γίνει και με σειρά ανάλογων περιστατικών που συμβαίνουν στο κέντρο ανάμεσα σε αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών, χρήστες ναρκωτικών και πάσης φύσεως παραβατικά στοιχεία η δράση των οποίων παραμένει ανεξέλεγκτη εδώ και χρόνια.
Οι τραυματίες που διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό ήταν, εργαζόμενος στην πλατεία την συγκεκριμένη ώρα και μια κυρία Ελληνίδα, περαστική από την πλατεία η οποία δέχθηκε κομμάτι μαρμάρου. Ελαφρά τραυματίστηκε και μια κυρία, υπάλληλος καθαριότητας στην πλατεία.
Είναι γνωστό ότι αυτού του είδους τα επεισόδια, κάθε άλλο παρά ασυνήθιστα είναι τον τελευταίο καιρό. Επανειλημμένα, οι συμμορίες αλλοδαπών συγκρούονται. Και αν μέχρι στιγμής το κάνουν με τσεκούρια, πέτρες, και... τόξα, δεν θα αργήσει πολύ ο καιρός που τα ξεκαθαρίσματα θα γίνονται με όπλα. Και δεν θα μετράμε τραυματίες, αλλά νεκρούς Έλληνες, εργαζόμενους και περαστικούς.
Το πλέον σημαντικό όμως κομμάτι της καταγγελίας της ΚΙΠΟΚΑ αφορά την στάση της αστυνομίας. Η οποία όπως καταγγέλλουν, αδιαφόρησε προκλητικά. Γράφουν: “για τα γεγονότα του Σαββάτου υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες τόσο μελών της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. όσο και περαστικών .
Όπως είπαν οι μάρτυρες, στη συμπλοκή συμμετείχαν 80 Σομαλοί από την πλευρά της Πειραιώς και από την άλλη πλευρά της πλατείας 150 Αλγερινοί, Μαροκινοί και Αφγανοί, που πετούσαν ξηλωμένα μάρμαρα γύρω από το περίπτερο που διανυκτερεύει στην πλατεία μεταξύ της Πειραιώς & Αγ. Κωνσταντίνου.
Μετά από κλήση που έγινε στις 6:00 , στην ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ 100, από τρομοκρατημένο επαγγελματία που δούλευε, ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν στο συμβάν ….2 μηχανές της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί, όπως ήταν φυσικό, μπροστά στην μαζικότητα και αγριότητα των συμπλεκομένων , δήλωσαν αδυναμία και φόβο να εμπλακούν ή να παρέμβουν.
Μιλάνε με ονόματα
Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. επανειλημμένα έχει επισημάνει την ανάγκη συνεχούς εικοσιτετράωρης αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Η εφαρμογή έντονης φύλαξης της πλατείας κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς ανάλογη συνέχεια την νύχτα, ουσιαστικά συγκεντρώνει κάθε έκνομη δραστηριότητα τις νυχτερινές ώρες και ακυρώνει κάθε πρόοδο και πιθανότητα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στο κέντρο της Αθήνας.
Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. αποφάσισε να συνεχίσει να ενημερώνει για τα όποια σημαντικά συμβάντα εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών & υπεύθυνο για το κέντρο της Αθήνας κ. Ανδρέα Καραφλό , τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής κ. Γ. Λιούκα, τον Αστυνομικό Διευθυντή & υπεύθυνο την φύλαξη του κέντρου της Αθήνας κ. Γ. Δροσάκη καθώς και τον Διευθυντή του Α.Τ. Ομονοίας κ. Β. Ρόκκο, δημοσιοποιώντας παράλληλα στα ΜΜΕ όλα τα σημαντικά συμβάντα.
Ενώ συνεχίζουν κρούοντας για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Αναφέρουν συγκεκριμένα: το γεγονός ότι δεν έχουμε περισσότερα θύματα μέχρι σήμερα είναι καθαρά θέμα συγκυρίας και τύχης.
Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους υπεύθυνους, για πιθανούς τραυματισμούς και θανάτους πολιτών ακόμη και πριν την δολοφονία του άτυχου Μ. Καντάρη και γενικά, έχει προειδοποιήσει για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, κυρίως όταν πέφτει το σκοτάδι και η αστυνομία… απουσιάζει.
Το θέμα στην Βουλή
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, όσο αφορά τέτοιου είδους θέματα.
Η μεγάλη δυναμική άλλωστε του κόμματος τους, δεν προέρχεται από τις οικονομικές απόψεις των στελεχών του (οι οποίες έχουν επανειλημμένα δεχθεί κριτική ακόμη και από ανθρώπους που είναι μέσα στο κόμμα) αλλά ακριβώς από αυτή την παρουσία τους δίπλα στους Έλληνες που υποφέρουν από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους λαθρομετανάστες. Έτσι έφεραν το θέμα στην Βουλή, καταθέτοντας τις μαρτυρίες των κατοίκων, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή.
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

There was a problem loading Disqus. For more information, please visit status.disqus.com.
Disqus Login
About DisqusΜου αρέσει Dislike
3 people liked this. Glad you liked it. Would you like to share?
Facebook
Twitter
Share
No thanks
Sharing this page …
Thanks! Close
Εμφάνιση 0 σχολίων
Ταξινόμηση Δημοτικότητα Best rating Νεότερα πρώτα Παλιότερα πρώτα Ενημερωθείτε για νέα σχόλια Εγγραφή σε RSS
Προσθέστε Νέο Σχόλιο
Image Ανάρτηση ως …
blog comments powered by Disqus < Προηγούμενο Επόμενο > Link:[http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3343-2011-09-13-12-34-51]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |