ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Οι Σαολίν Kung fu masters επιστρέφουν στην Αθήνα /

Οι Σαολίν Kung fu masters επιστρέφουν στην Αθήνα



Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά!

Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν ταξιδεύουν και πάλι από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη για να αφήσουν άναυδο το κοινό με τα κατορθώματά τους!

Σε δύο εκρηκτικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Badminton το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το νέο εντυπωσιακό τους show «SHAOLIN LEGEND».

Η ιστορία μιλάει για τους μοναχούς που δίνουν ζωή όπως η γη, υποχωρούν όπως το νερό, μαστιγώνουν όπως ο αέρας και καίνε όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματος ξεπερνιέται, δεν υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις, φτερωτά βέλη πιάνονται στον αέρα και η διάβαση πάνω από το νερό ή μέσα από την φωτιά δεν είναι πια μυστήριο. Ίσως είναι για μας μυστήριο ακόμη και στον 21ο αιώνα, αλλά όχι για την παραδοσιακή γνώση.

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν Βουδιστές Μοναχοί γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη. Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική.

Οι πολεμικές τέχνες των Σαολίν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστα ισχυρό καταλυτικό μηχανισμό στο σώμα του ασκούμενου. Αυτός ο μηχανισμός δρώντας με τρόπο δυναμικό μπορεί να φέρει στο προσκήνιο το θαρραλέο ψυχισμό και τη λανθάνουσα σωματική του δύναμη.

Με το πέρασμα του χρόνου, η φήμη του μοναστηριού εξαπλώθηκε παγκοσμίως εξαιτίας των –φαινομενικά- υπερφυσικών του χαρακτηριστικών που αποδόθηκαν στους μοναχούς.

Κατά τη δυναστεία Μίνγκ, σε ένα χαρακτηριστικό ποίημα που έγραψε ο ποιητής Τσένγκ για να επαινέσει μια εκπληκτική παράσταση πολεμικών τεχνών από μοναχούς Σαολίν, αναφέρει:

«Απόλαυσα μια παράσταση Κουνγκ Φου από τους μοναχούς Σάολιν. Η εκθαμβωτική τους ικανότητα στο χειρισμό διαφόρων όπλων με άφησε άφωνο. Ακόμα και οι ισχυρότεροι δαίμονες, πιστεύω ότι δεν μπορούν να καθυποτάξουν το θάρρος και τη δύναμή τους. Ούτε μια τίγρη δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί κάποιον από αυτούς σε δύναμη. Από τους προπάτορές τους έχει επιτευχθεί πλήθος ανδραγαθημάτων. Προσέφεραν τεράστια υποστήριξη σε ένα συνετό άρχοντα για να ενοποιήσει τη χώρα. Έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ακόμη και αν γίνει νομαδική εισβολή μοναχοί σαν αυτούς θα συγκεντρωθούν στο θρόνο για να σώσουν τη χώρα και το λαό από τους εισβολείς».

Οι λάτρεις των θεαματικών και άκρως εντυπωσιακών παραστάσεων αλλά και εκείνοι της τέχνης του Kung Fu θα μπορούν να βιώσουν κατά τη διάρκεια της παράστασης, την ατμόσφαιρα των ταινιών «Τίγρης και δράκος», «Ήρωας», «Ιπτάμενα στιλέτα» ή ακόμα και του «Kill Bill» σε μια υπερπαραγωγή που έπεισε τα Universal Studios να ετοιμάσουν ένα εντυπωσιακό dvd αφιερωμένο σε αυτούς αλλά και τις μεγάλες εφημερίδες να γράψουν διθυραμβικά σχόλια για αυτή την παγκοσμίως γνωστή ομάδα.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα καταστήματα Public και Metropolis, ενώ μέσω διαδικτύου στη σελίδα ticketnet.gr.






Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/230414/oi-saolin-kung-fu-masters-epistrefoun-stin-athina/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |