ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Σήμερα επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα /

Σήμερα επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα



Στην Αθήνα επιστρέφουν αργά σήμερα το βράδυ, μετά από «διάλειμμα» δυο εβδομάδων, οι επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα συνεχίσουν την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, που θα κρίνει την 6η δόση του δανείου.

Ουσιαστικά, θα εξετάσουν τις αποφάσεις, που έλαβε η κυβέρνηση κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την αιφνιδιαστική αποχώρησή τους στις 2 Σεπτεμβρίου, και οι οποίες σχετίζονται με την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναδιάρθρωση φορέων, την αγορά εργασίας και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το μισθολόγιο, τη δημόσια διοίκηση, την ταχύτητα διεκπεραίωσης των επενδύσεων, και τις παρεμβάσεις στα δημοσιονομικά με το νέο τέλος ακινήτων.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο προϋπολογισμός του 2012, έτος για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα διπλάσια δημοσιονομική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, για την επαναφορά του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου στους αρχικούς στόχους, οι δανειστές μας ζητούν από την κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις φετινές απώλειες στον προϋπολογισμό του 2012.

Έτσι, αν και ο αρχικός στόχος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου κάνει λόγο για δημοσιονομικό έλλειμμα 6,5% του ΑΕΠ το 2012, η τρόικα ζητεί πλέον ο στόχος αυτός να διαμορφωθεί στο 6% του ΑΕΠ ή στα 13,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα δώσει βάρος και στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Συγκεκριμένα, αναμένονται αποφάσεις για το ποια πιστωτικά ιδρύματα θα κατευθυνθούν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (εξέλιξη που αφορά κυρίως στις κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες).

Ακόμη, τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα ενημερωθούν για την πορεία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ιδιωτών κατόχων ελληνικών χρεογράφων για συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), και αναμένεται να υποδείξουν τα μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να μην ανακύψει πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, όταν ξεκινήσει το roll over και η χώρα λάβει αξιολόγηση επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Πηγή: www.24h.gr
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/230317/simera-epistrefei-i-troika-stin-ellada/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |