ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος /

Τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος



Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα ότι η τρόικα μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή της στην Ελλάδα «στα τέλη Σεπτεμβρίου».

«Αν (οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης) είναι πειστικές, η αποστολή επιθεώρησης θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τονίζω όμως και πάλι, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εκπληρωθεί όλα όσα έχουν απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η αποστολή», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

«Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε πολύ σοβαρές αποφάσεις με τις οποίες πλησιάζει στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν οριστεί για φέτος», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Όμως, τόνισε, «είναι πλέον σημαντικό να τους επιτύχει πλήρως και να μπορέσει να πείσει τους εταίρους ώστε να ληφθεί εγκαίρως μια απόφαση από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, πριν να προκύψουν οι επόμενες δυσκολίες χρηματοδότησης».

Ο Ρεν δήλωσε επίσης πως κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που αρχίζει απόψε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, θα εξεταστεί το θέμα της εφαρμογής του δεύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας που εκπονήθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες στις 21 Ιουλίου.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Ρεν είχε υπογραμμίσει πως οι ηγέτες της ευρωζώνης είναι αποφασισμένοι να σώσουν το ευρώ.

«Ουδείς πρέπει να υποτιμά την πολιτική βούληση, αλλά και την ικανότητα των ηγετών της ευρωζώνης να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη», τόνισε ο Ρεν.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/229986/teli-septemvriou-tha-ehei-oloklirothei-o-eleghos/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |