ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Η τρόικα ετοιμάζει την εκταμίευση της 6ης δόσης /

Η τρόικα ετοιμάζει την εκταμίευση της 6ης δόσης



Την 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα ετοιμάζεται να εκταμιεύσει η τρόικα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, για την κάλυψη του ελλείμματος των 2 δισ. ευρώ στο φετινό στόχο για τα έσοδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Μάλιστα η οικονομική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις δυο αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων συνομιλιών και οι οποίοι παράλληλα, προειδοποιούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα.

Όπως υπογραμμίζουν η εκταμίευση της επόμενης δόσης το Δεκέμβριο θα είναι πολύ πιο δύσκολη, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό.

Οι δυο αξιωματούχοι απέρριψαν τις φήμες περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της από το ευρώ, αλλά παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης κι ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την Αθήνα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για περιορισμό του δημοσίου τομέα και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/228132/i-troika-etoimazei-tin-ektamieusi-tis-6is-dosis/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |