ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Πέθανε ο Θεόδωρος (Ρούλης) Γώγος /

Πέθανε ο Θεόδωρος (Ρούλης) Γώγος



Ενας από τους πιο γνωστούς ορειβάτες και σκιέρ του Βόλου, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί άρρηκτα με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στις Αγριόλευκες Πηλίου, «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή. Ο Θεόδωρος Γώγος σε ηλικία 51 έτους έχασε δυστυχώς χθες μια πολύχρονη και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Από τη νεαρή ηλικία των 13 ετών ασχολήθηκε με την ορειβασία και την ανάβαση. Είχε σκαρφαλώσει σε πολλά ελληνικά βουνά, ενώ ήταν από τους πρωτοπόρους στην αναρρίχηση.

Μαζί με την ορειβασία ασχολήθηκε με το σκι δρόμου αντοχής. Το βουνό και η φύση ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και της καθημερινότητάς του χειμώνα - καλοκαίρι.

Τον κέρδισε ταυτόχρονα και η ποδηλασία, στην οποία εξελίχθηκε σε πολύ καλό αθλητή. Πριν από μερικά χρόνια είχε μάλιστα λάβει μέρος, δύο φορές, στον αγώνα «Σπαρτειάδα», διανύοντας με το ποδήλατο απόσταση 256 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη. Ήταν μέλος του Ορειβατικού και Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου επί πολλά χρόνια, με αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα του σκι.

Αργότερα, στο χώρο του σκι ανέλαβε καθήκοντα προπονητή Χιονοδρομίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διατελώντας μέλος της Ένωσης Προπονητών Δασκάλων Χιονοδρομίας.

Ο Θεόδωρος Γώγος, Ρούλης όπως οι φίλοι του τον γνώριζαν, μετά τις πρώτες εκλογές στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν το πρόσωπο πίσω από τη λειτουργία και την ανάδειξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Από τότε, με την επανασύσταση του Κέντρου, η ευθύνη του οποίου πέρασε στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης.

Διετέλεσε επί πολλά χρόνια διευθυντής του Χιονοδρομικού, συνεχίζοντας να έχει επιτελικό ρόλο και τα τελευταία χρόνια. Ο χιονοδρόμος και φυσιολάτρης είχε δώσει μεγάλο βάρος και είχε εργαστεί με ιδιαίτερη μεθοδικότητα για την προώθηση του Χιονοδρομικού Κέντρου στο βουνό των Κενταύρων. Πρόσφερε με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις πολλές φορές.

Γνωρίζοντας από μικρή ηλικία το αντικείμενο, μπορούσε να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία, προσφέροντας με απόλυτη υπευθυνότητα για το βουνό και το σκι που ήταν σημαντικά κομμάτια της ζωής του.

Ακόμη και τελευταία, όταν η επάρατος επιτέθηκε άδικα στο δεινό ορειβάτη και χιονοδρόμο, δεν εγκατέλειψε τις επισκέψεις του στη φύση, ούτε άφησε από τα ενδιαφέροντά του το Χιονοδρομικό.

Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλεύτηκε σε κλινική. Χθες ο Θόδωρος Γώγος εξέπνευσε, δίνοντας άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, βυθίζοντας στο ανείπωτο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους του.

Τον αγαπημένο τους Θεόδωρο θα αποχαιρετίσουν σήμερα οι συγγενείς και φίλοι για τελευταία φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς, στις 11 π.μ. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |