ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Να την χτυπήσει εκεί που… πονάει /

Να την χτυπήσει εκεί που… πονάει



Τις αδυναμίες της Μαρσέιγ θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον αυριανό αγώνα για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει μελετήσει τους Γάλλους και έχει βρει το αδύνατο σημείο τους στην άμυνα, όπου είτε με τον Κέβιν Μιραλάς, είτε με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, θα προσπαθήσει να τους κάνει τη ζημιά. Δύο ερωτηματικά για τον καταρτισμό της ενδεκάδας έχει ακόμα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, τα οποία θα απαντήσει μετά τη σημερινή προπόνηση.

Με τα dvd των δύο τελευταίων αγώνων της Μαρσέιγ στα χέρια του, όπου ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λιλ και εντός από τη Ρεν, και τις σημειώσεις του Γιον Ασπιάθου, ο οποίος παρακολούθησε τους Μασσαλούς σε αυτά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζει τα πλάνα του για την αναμέτρηση της Τρίτης, ώστε να ξεκινήσουν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση οι «ερυθρόλευκοι».

Το μεγάλο κενό της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ εστιάζεται στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που μπορεί να είναι δυνατό στον αέρα, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα ταχύτητας όντας ιδιαίτερα αργό. Εκεί θέλει να χτυπήσει και ο Ισπανός προπονητής, είτε με τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης, είτε με τον Τζεμπούρ, αφού πρόκειται για τους δύο πιο γρήγορους φορ της ομάδας. Ατού για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι το πρέσινγκ που ξεκινάει από την αντίπαλη άμυνα, αφού με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κλέβει μπάλες και να βγάζει αντεπιθέσεις. Ένα γρήγορο γκολ θα δώσει διπλό προβάδισμα στους Πειραιώτες, οι οποίοι θα βάλουν «φωτιά» στο Καραϊσκάκη, αλλά και θα ρίξουν κι άλλο την ήδη κακή ψυχολογία με την οποία έρχονται στην Αθήνα οι παίκτες της Μαρσέιγ, λόγω των πρόσφατων κακών αποτελεσμάτων τους.

Αυτό που θέλει ο Βαλβέρδε να προσέξουν ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές του είναι η τροφοδοσία των Ρεμί και Ζινιάκ, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι επιθετικοί και για το λόγο αυτόν θέλει να μπλοκάρει τους οργανωτές του παιχνιδιού των αντιπάλων και κυρίως τον Λούτσο Γκονσάλες, από τα πόδια του οποίου περνούν τα πάντα. Επίσης, ειδικές εντολές αναμένεται να δώσει ο Ισπανός και για τα στημένα, όπου οι Γάλλοι είναι εξόχως επικίνδυνοι λόγω των σωματικών προσόντων των περισσότερων παικτών τους.

Τα πλάνα της ενδεκάδας
Το μεγαλύτερο μέρος της ενδεκάδας που προτίθεται να παρατάξει την Τρίτη κόντρα στη Μαρσέιγ το έχει διαμορφώσει ήδη στο μυαλό του ο Βαλβέρδε, αλλά περιμένει να δει και την τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα, ώστε να καταλήξει στο αρχικό σχήμα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάσταση των Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα, αφού πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές-«κλειδιά» στο σύστημα των Πειραιωτών και η συμμετοχή τους κρίνει πολλά.

Οι σίγουροι είναι οι τέσσερις της άμυνας, όπου Τοροσίδης και Μαρκάνο θα είναι τα πλάγια μπακ και οι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ τα στόπερ μπροστά από τον Κοστάντσο. Στο κέντρο, ο Βαλβέρδε δεν έχει αποφασίσει αν θα αγωνιστεί με δύο ή τρεις παίκτες, αφού περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα είναι και ο Μακούν και ο Ιμπαγάσα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν βασικοί οι Μακούν και Μοντέστο, αν είναι δύο χαφ, με την προσθήκη ενός εκ των Ιμπαγάσα ή Φέισα αν είναι τρεις. Στην περίπτωση που υπερισχύσει η πρώτη επιλογή, ο Φουστέρ θα είναι λίγο πιο μπροστά τους, με τον Μιραλάς αριστερά, τον Αμπντούν δεξιά και τον Τζεμπούρ στην κορυφή, εκτός κι αν δεν αγωνιστεί ο Αλγερινός, οπότε ο Βέλγος φορ θα πάρει τη θέση του και αριστερά θα πάει είτε ο Γέστε, είτε ο Φουστέρ, με τον Φέισα να μπαίνει στα χαφ.

«Μάτια» στο Καραϊσκάκη
Σκάουτερ της επόμενης αντιπάλου στο Champions League, Άρσεναλ, θα είναι την Τρίτη στο γήπεδο, όπως και της Μπλάκμπερν για να παρακολουθήσει παίκτες. Επίσης θα βρεθεί άνθρωπος της ΑΕΚ, για να πάρει «γεύση» από Ολυμπιακό, αν και το ντέρμπι αργεί ακόμα.

Πηγή: sportfm.gr
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/227809/na-tin-htupisei-ekei-pou-ponaei/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |