ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Στην Αθήνα η τρόικα - Ζητά νέα μέτρα 1,7 δισ. ευρώ /

Στην Αθήνα η τρόικα - Ζητά νέα μέτρα 1,7 δισ. ευρώ



Σημαντικές αποκλίσεις ως προς τους στόχους του μνημονίου παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του 2011, σύμφωνα με την τρόικα, η οποία φέρεται να ζητά από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα. Στην Αθήνα την Πέμπτη, χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα, η τρόικα εκτιμά ότι η τρύπα στον προϋπολογισμό θα είναι 2,3 δισ. ευρώ, και ότι από αυτά μόνο τα 600 εκατ. ευρώ μπορούν να καλυφθούν από την καλύτερη εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων, ενώ για τα υπόλοιπα πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα.

Ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του στο Κολέγιο των Επιτρόπων, άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα περιμένει νέα μέτρα για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο ίδιος έκανε γνωστό στους συναδέλφους του ότι η τρόικα υποχρεώθηκε να αναχωρήσει από την Αθήνα διότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί" και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει εάν και εφόσον καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί επίσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο πραγματοποιούν χαμηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει με την κυβέρνηση τον προϋπολογισμό του 2011 που παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις ως προς τους στόχους του μνημονίου.

Ο έλεγχος που αρχίζει την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των "αφεντικών" Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ στις 14 Σεπτεμβρίου, από την οποία και θα κριθεί η καταβολή ή μη της έκτης δόσης του δανείου.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η έκτη δόση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή της.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε χωρίς περιστροφές ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης:


Μέρκελ: Χρήματα υπάρχουν... να τα αξιοποιήσει η Ελλάδα
Γερμανία: Συνταγματική η βοήθεια προς την Ελλάδα
Ικανοποίηση Μέρκελ για την απόφαση του Δικαστηρίου
Γιούνκερ: Δεν είναι δεδομένη η 6η δόση
Ρεν: Η Ελλάδα θα λάβει έγκαιρα τις αποφάσεις για να διασφαλίσει την 6η δόση

"Οριστικές αποφάσεις" για τεκτονικές αλλαγές
Έτοιμη να επιστρέψει η τρόικα
Οι επιπτώσεις των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση
Γερμανία: "Αδύνατον" να τεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |