ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Πρεμιέρα απεργιών με ταξί και γιατρούς /

Πρεμιέρα απεργιών με ταξί και γιατρούς



Σε απεργιακό οίστρο θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η χώρα, καθώς οι κλάδοι των εργαζομένων που επηρεάζονται περισσότερο από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση προγραμματίζουν κινητοποιήσεις.

Τον χορό ανοίγουν την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί και οι γιατροί, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος οι πρώτοι και στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας οι δεύτεροι.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, οι ιδιοκτήτες ταξί αντέδρασαν άμεσα με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 5 το πρωί της Πέμπτης.

Στις 11 το πρωί αρχίζει η Γενική Συνέλευση του κλάδου στο θέατρο Περοκέ στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να καθοριστούν οι τρόποι αντίδρασης και η μορφή των κινητοποιήσεων.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί και το ερχόμενο Σάββατο.

Οι γιατροί από την πλευρά τους κήρυξαν 48ωρη πανιατρική απεργία (την Πέμπτη και την Παρασκευή), προειδοποιώντας ότι είναι μόνο η αρχή για νέες πιο μαχητικές κινητοποιήσεις. Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, οι γιατροί της χώρας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας και δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν.


Εν τω μεταξύ, νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νόμου-πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και σε άλλους κλάδους.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ομοσπονδίες τους. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

Αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, φέρονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό, τόσο στο νέο μισθολόγιο, όσο και στη διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.

Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εξετάζουν τέλος οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα συνδικάτα στον ΗΣΑΠ και στο Μετρό συνεδριάζουν την Πέμπτη για να αποφασίσουν για τη στάση τους. Ανάλογες αποφάσεις θα λάβουν τις επόμενες ημέρες και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Διαβάστε επίσης:


"Οριστικές αποφάσεις" για τεκτονικές αλλαγές
Οι επιπτώσεις των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση
Η "ακτινογραφία" των αλλαγών στο Δημόσιο
Μέρκελ: Χρήματα υπάρχουν... να τα αξιοποιήσει η Ελλάδα
ΑΔΕΔΥ: Πλήρης κατεδάφιση του δημόσιου τομέα και των δημοσίων υπηρεσιών ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |