ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Σφίγγει ο απεργιακός κλοιός σε όλη τη χώρα /

Σφίγγει ο απεργιακός κλοιός σε όλη τη χώρα



Απεργιακό «μπαρούτι» μυρίζει όλη η χώρα ενόψει της ΔΕΘ και μετά τις ανακοινώσεις-εξπρές του Ευ. Βενιζέλου με την ολοκλήρωση της χθεσινής μαραθώνιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα η Αθήνα. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας για να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Τα ταξί απειλούν με... χειρόφερνο

Ενόψει αποφάσεων βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για πλήρη απελευθέρωση των αδειών. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αν ισχύσουν οι ρυθμίσεις.

Οι φοιτητές πάνε... ΔΕΘ

Ο χορός των καταλήψεων στα πανεπιστήμια συνεχίζεται παρά τις προειδοποιήσεις της Α. Διαμαντοπούλου ότι οι φοιτητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο. Οι φοιτητές της βόρειας Ελλάδας προετοιμάζουν συλλαλητήρια κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ όπου θα παραστεί ο Πρωθυπουργός. Στην Αθήνα οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν αύριο με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και για την ελλειψη βιβλίων στην πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς.

Κλειστά νοσοκομεία

Σκυτάλη στις κινητοποιήσεις παίρνουν Πέμπτη και Παρασκευή οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που αντιδρούν στις αλλαγές που αφορούν το επάγγελμά τους και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας, αλλά και στην δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Απεργία και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Προανήγγειλαν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων καθώς συνεχίζονται οι απολύσει.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/225610/sfiggei-o-apergiakos-kloios-se-oli-ti-hora-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |