ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Με προβλήματα η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών /

Με προβλήματα η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών



Η νέα σχολική χρονιά στους περισσότερους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με πολλά προβλήματα.

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και τα μειωμένα κρατικά κονδύλια προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούν τους σταθμούς, στους περισσότερους δήμους της Ελλάδας, σε υπολειτουργία και χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση.

Όσον αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, μεγάλος αριθμός συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν ανανεώθηκε, ενώ το ένα τρίτο των εργαζομένων, περίπου 420 άτομα, είναι συμβασιούχοι που απασχολούνται προσωρινά με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες θα επανακριθούν τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αν τα δικαστήρια αποφασίσουν τελικά ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων δεν καλύπτει πάγιες ανάγκες, το πρόβλημα θα διογκωθεί. Οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών ζητούν να διοριστούν στο σύνολό τους οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για περίπου 300 άτομα, ο διορισμός των οποίων, όπως σημειώνουν, θα έδινε μία ανάσα στη λειτουργία των σταθμών της πόλης.

Ωστόσο, χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι 17 παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι περίπου 1.300 «λιλιπούτειοι» μαθητές, από 6 μηνών έως και 4 ετών, εδώ και λίγες ημέρες άρχισαν τις δραστηριότητές τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν από τις 06:45 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, καλύπτοντας, κατά το μέγιστο δυνατό, τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων. Link:[http://ourlife.gr/permalink/7975.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |