ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 9-2011 >Πολιτικό σωσίβιο αναζητεί η Αθήνα /

Πολιτικό σωσίβιο αναζητεί η Αθήνα



Προθεσμία δέκα ημερών, για να προετοιμάσει μέτρα που θα οδηγήσουν το έλλειμμα του 2011 και του 2012 όσο το δυνατόν πιο κοντά στους δημοσιονομικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έδωσαν τα στελέχη της τρόικας στην κυβέρνηση, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις που είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Στο διάστημα αυτό των δέκα ημερών, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξουν, σε επαφές με ομολόγους τους από την Ευρωζώνη, μια πολιτική συμφωνία για την αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος για φέτος και για το 2012, ώστε να μην υποχρεωθούν να πάρουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με το κύριο θέμα της «Καθημερινής», το επιχείρημα είναι πως η ύφεση είναι πολύ βαθύτερη από όσο εκτιμούσε η τρόικα όταν καταρτιζόταν το Μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, η επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς δεν υιοθετείται από την τρόικα, που επιμένει ότι η κύρια αιτία των αποκλίσεων είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.
Εκτιμά, δε, ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 1,7 δισ. για φέτος και άνω των 2 δισ. για το 2012.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/223688/politiko-sosivio-anazitei-i-athina/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |