ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Κλιμακώνεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια /

Κλιμακώνεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια



Κλιμακώνεται η αναταραχή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος υπερψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση στη Βουλή. Μερίδα φοιτητών δεν επιθυμούν την εφαρμογή του και προχωρούν σε καταλήψεις.

Υπό κατάληψη τελούν 47 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο, στο Εθνικό Μετσόβιο, και μια σχολή στο ΤΕΙ Αθηνών. Κατάληψη πραγματοποιούν επίσης οι φοιτητές σε όλες τις σχολές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Φοιτητές, οι οποίοι ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και πρόσκεινται στο ΚΚΕ, από νωρίς το πρωί της Τρίτης είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εμποδίζοντας την είσοδο.

Το ίδιο προτίθενται να πράξουν και στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, καθώς και στο Κέντρο Ερευνών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα κάνουν και σε άλλα Πανεπιστήμια στην Αθήνα και πολλές πόλεις.

Την ίδια ώρα σε κατάληψη βρίσκεται το Πάντειο Πανεπιστήμιο από τους φοιτητές, ενώ γενικές συνελεύσεις γίνονται σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κατάληψη βρίσκεται το Πολυτεχνείο στην Κρήτη, ενώ στην Πάτρα αναβλήθηκε η εξεταστική για σήμερα, προκειμένου να γίνουν γενικές συνελεύσεις των φοιτητών. Αύριο θα γίνει έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ και την Παρασκευή των πρυτάνεων.

Υπό κατάληψη, όμως, βρίσκονται σχολές του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, όπου η Σύγκλητος αρνήθηκε να αναβάλει την εξεταστική περίοδο, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα, θα επανεξετάσει κατά την αυριανή της συνεδρίαση.

Την Παρασκευή αναμένεται έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων που θα γίνει στο χώρο του Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

Πρόβλημα με τους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας - και στον απόηχο της έκδοσης των αποτελεσμάτων - αναζητείται φόρμουλα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να καταθέσουν αιτήσεις όσοι υποψήφιοι δεν είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους, παρά το γεγονός ότι είχαν καλές βαθμολογίες.

Πάντως, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους υποψήφιους ειδικών κατηγοριών, ορισμένοι από τους οποίους εισήλθαν σε σχολές με πολύ χαμηλή βαθμολογία - ακόμη και σε περιζήτητες - το υπουργείο Παιδείας θα αναζητήσει νέα φόρμουλα για τις μετεγγραφές των ειδικών κατηγοριών, η οποία όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί απ΄του χρόνου. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |