ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Ακόμη περισσότερα παιδιά να πάνε σχολείο /

Ακόμη περισσότερα παιδιά να πάνε σχολείοΜε την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η UNICEF προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της για τα παιδιά αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα της οργάνωσης.

Οι φίλοι της UNICEF μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια υπέροχη συλλογή από χαρούμενα τετράδια 50φυλλα και σπιράλ δύο θεμάτων, που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης αλλά σέβονται και το περιβάλλον, επίσης σχολικά σακίδια με ανατομική πλάτη, τσαντάκια, τσάντα ταχυδρόμου, τσάντα με κορδόνι, κασετίνες, πορτοφολάκι, τετράδια όλων των τύπων. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο και κουμπί, σημειωματάρια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, μολυβοθήκες, γραφική ύλη για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν επίσης 9 νέα βιβλία από γνωστούς εκδοτικούς οίκους για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των σχολικών ειδών και δώρων της UNICEF χαρίζουν ζωή και χαμόγελο στα παιδιά και αλλάζουν σημαντικά τη ζωή τους. Η UNICEF με την υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αναπτύσσει προγράμματα ποιοτικής εκπαίδευσης, χτίζει και αποκαθιστά σχολεία, παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και εξασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο. Προτεραιότητα είναι επίσης για τη UNICEF η συνέχιση του σχολείου για τα παιδιά σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, 67 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 53% από αυτά είναι κορίτσια. Η UNICEF διέθεσε το 2010 για τα προγράμματα που διεξάγει σε όλο τον κόσμο για την εκπαίδευση των παιδιών και για την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στο σχολείο αγοριών και κοριτσιών, 696 εκατομμύρια δολάρια, περίπου το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού της. Η UNICEF προωθεί την εκπαίδευση των παιδιών ως στρατηγική πρόληψης και για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής εκμετάλλευσης.

Τα σχολικά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί να τα βρουν:

Στα καταστήματα UNICEF:

Αθήνα: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη
Θεσσαλονίκη: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου
Ηράκλειο Κρήτης: Μιχελιδάκη 19
Χανιά: Μπονιαλή 25

Επίσης, στα περίπτερα της UNICEF:

Αθήνα - Πλ. Κοραή, Κοραή & Σταδίου
Καλλιθέα - Πλ. Δαβάκη (Θησέως & Δαβάκη)
Μαρούσι - Εμπορικό Κέντρο Golden Hall
Μαρούσι - Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως
Γλυφάδα - Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγγέλου Μεταξά
Πειραιάς - Πλ. Κοραή & Ηρώων Πολυτεχνείου

Τέλος τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/219820/akomi-perissotera-paidia-na-pane-sholeio/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |