ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Στην Πολωνία οι αποφάσεις για την Ελλάδα /

Στην Πολωνία οι αποφάσεις για την Ελλάδα



Ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα θεωρείται η επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή θα συζητηθούν η πρόοδος του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, αλλά και θέματα σχετικά με την συμμετοχή των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στηρίξεως, οι αποφάσεις των εμπειρογνωμόνων των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Euroworking Group) αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία από την Ελλάδα.

Επίσης, και η προκαταρκτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργεί η τρόικα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Euroworking Group έχει ήδη καταλήξει σε δύο διαφορετικές λύσεις, που καθιστούν δυνατή την έμμεση συμμετοχή της Φινλανδίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Αυτές θα εξετασθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία θα ανακοινώσει επισήμως τη θέση της στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Eurogroup της Πολωνίας.

Στο ίδιο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πρόσκλησης συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (roll over).

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στη συνεδρίαση να παρίσταται και ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (I.I.F.), Τσαρλς Νταλάρα. Μάλιστα, πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο κ. Νταλάρα θα έρθει στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδος.

Τέλος, στις 16 Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν από τον αρμόδιο για τις Νομισματικές Υποθέσεις Επίτροπο κ. Όλι Ρεν, για τα αποτελέσματα της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας και για την συνέπεια, που έχει επιδείξει η χώρα μας στην εφαρμογή τους. Link:[http://e-volos.gr/el/oikonomia/stin_polonia_oi_apofaseis_gia_tin_ellada.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |