ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Τέλος... τα ψέματα για τους υπουργούς /

Τέλος... τα ψέματα για τους υπουργούς



Λήγει η προθεσμία που έδωσε ο πρωθυπουργός για να υλοποιηθούν έργα πρώτης προτεραιότητας και ήδη έχουν ξεκινήσει τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο καλώντας τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα «Νέα» στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία-παράταση που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στα μέλη της κυβέρνησης για να υλοποιήσουν έργα πρώτης προτεραιότητας, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα εντάσσονται στον σχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει το «καλό της πρόσωπο» στους ελεγκτές της τρόικα που έρχονται με «άγριες διαθέσεις» προκειμένου να εγκρίνουν την εκταμίευση της 6η δόσης του δανείου. Η κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει τάχιστα μία σειρά από κυβερνητικές δράσεις και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να δείξει ότι έχει αξιοπιστία ως χώρα που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός είχε το τελευταίο διάστημα και κατ' ιδίαν συνεργασίες με μέλη της κυβέρνησης τους οποίους θα έχει «υπό στενό μαρκάρισμα» τις επόμενες μέρες.

Ανάμεσα στα «μεσοπρόθεσμα ζητήματα» που πρέπει να έχουν δρομολογηθεί έως τα τέλη του μήνα περιλαμβάνονται το ενιαίο μισθολόγιο και το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, το θεσμικό πλαίσιο για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, η σύνδεση των στρατιωτικών νοσοκομείων με το ΕΣΥ, το σχέδιο επιτάχυνσης και αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ, το σχέδιο για την Κερατέα, η προώθηση των πέντε μεγάλων αυτοκινητόδρομων, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το σχέδιο για τις συνενώσεις νοσοκομείων, το σχέδιο για το Κέντρο της Αθήνας, καθώς και το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ.

«Βραχνά» της κυβέρνησης αποτελεί και η ΔΕΘ, αφού η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη με ποιον τρόπο σκέπτεται να διαμορφώσει το πρωθυπουργικό πρόγραμμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα που ανέκυψε και παραμένει ανοιχτό είναι αν ο κ. Παπανδρέου θα κάνει τελικώς την παραδοσιακή ομιλία στο Βελλίδειο ή αν θα επιλέξει να την ενσωματώσει στη συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ.

Ωστόσο, στη χθεσινή σύσκεψη του λεγόμενου πρωινού καφέ οι περισσότερες γνώμες συνέκλιναν προς την άποψη πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη για να μην αφήσει ανοιχτό πεδίο στον Αντώνη Σαμαρά.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/218188/telos-ta-psemata-gia-tous-upourgous/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |