ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Τι κάνει σήμερα ο Χρήστος Πολίτης; /

Τι κάνει σήμερα ο Χρήστος Πολίτης;



Οι περισσότεροι τον θυμούνται ως «Γιάγκο Δράκο» στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η Λάμψη», η οποία προβαλλόταν για 15 χρόνια στον ΑΝΤ1.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1969 στην ταινία «Άγιος Νεκτάριος – Ο προστάτης των φτωχών» και στη συνέχεια έκανε και άλλες επιτυχημένες ταινίες όπως ο «Αστερισμός της Παρθένου», κ.ά.

Η συμβολή του στο θέατρο και τον κινηματογράφο υπήρξε μεγάλη και εκείνος είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Τα τελευταία έξι χρόνια έχει αποφασίσει να απομακρυνθεί από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Προτιμά να μένει, όπως λέει στο newsbeast.gr, στο σπίτι του στην Αθήνα, στο εξοχικό του στην Επίδαυρο και να κάνει διακοπές στο εξωτερικό.



«Σχεδόν δεν είμαι καν παρατηρητής του κοινωνικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Απέχω από τα πράγματα για ένα διάστημα και απολαμβάνω διακοπές διαρκείας» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγαίνει σπάνια στο θέατρο, μόνο όταν παίζονται καλές παραστάσεις και αναφέρει ότι θα εμφανιζόταν κάπου μόνο αν υπήρχαν καλές προτάσεις ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έπαιζε σε σειρά της τηλεόρασης.

Θλίβεται με την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα. Και γι’ αυτό συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική να μην το κάνουν γιατί «βρίσκονται σε λάθος χώρα, λάθος χρόνο και δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν θα έδινα αισιόδοξα μηνύματα σε κάποιον που επιθυμεί να γίνει ηθοποιός».



Δεν κάνει όνειρα για το μέλλον. Είναι αρκετά μεγάλος, όπως λέει, για να ονειρεύεται. «Δεν κάνω ούτε καν σχέδια γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει από τη μία στιγμή στην άλλη», τονίζει. Για να πει: «Όταν ο κόσμος επί 15 χρόνια έβλεπε τη σειρά (που δεν είναι μόνο αυτό), είναι λογικό να με θυμάται με αυτό που έχω παρουσιάσει στην πορεία μου. Εγώ έκανα αυτά που έκανα, αυτά που πίστευα και αυτά που μπορούσα».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/217599/ti-kanei-simera-o-hristos-politis/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |