ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Πολεμά μέχρι τέλους το καθεστώς Καντάφι /

Πολεμά μέχρι τέλους το καθεστώς Καντάφι



Πανηγυρική εμφάνιση σε ξενοδοχείο της Τρίπολης πραγματοποίησε ο γιος και βασικός υποστηρικτής του Καντάφι, Σαίφ Αλ Ισλάμ, μία ημέρα αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι συνελήφθη και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για μεταφορά του στη Χάγη.

Ο Αλ Ισλάμ ανακοίνωσε ότι το καθεστώς "έσπασε τη ραχοκοκαλιά" της επίθεσης των αντιφρονούντων. "Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο", δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Βάσει εντάλματος του ΔΠΔ, ο γιος του Καντάφι, όπως και ο ίδιος ο συνταγματάρχης, είναι κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είχε συλληφθεί χθες από τους αντικαθεστωτικούς, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας ανέκτησε την ελευθερία του κάτω από άγνωστες συνθήκες.


Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC, εάν ο πατέρας του, είναι ασφαλής και καλά στην Τρίπολη, απάντησε: "Φυσικά".




Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε πριν από τα ξημερώματα, την περιοχή της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο πηγές των επαναστατών. Οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί, ακολουθούν της χθεσινής ρίψης πυραύλων τύπου Σκουντ, από κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης, στην περιοχή Σίρτι.

Δεκάδες στρατιώτες των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, σύμφωνα με το ίδιο κανάλι, ωστόσο δεν διευκρίνισε πού σημειώθηκαν οι συγκρούσεις.


Πάντως οι επαναστάτες εξακολουθούν να στέλνουν ομοϊδεάτες τους από τη Βεγγάζη, στην Τρίπολη, προκειμένου να ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην πρωτεύουσα της χώρας.


Εκτιμήσεις των εξεγερμένων

Η μάχη για την ανάληψη του ελέγχου του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο βρίσκεται ο Καντάφι στην Τρίπολη θα είναι άγρια, αλλά οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα έχει λίγες ελπίδες να γλιτώσει, δήλωσε χθες εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

"Δεν πιστεύω ότι το συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια θα πέσει εύκολα και φαντάζομαι ότι θα γίνει μια άγρια μάχη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Αμπντελχαφέζ Γόγκα σε συνέντευξή.

"Οι αντικαθεστωτικοί στήνουν σημεία ελέγχου στις εισόδους της Τρίπολης και δεν πιστεύω ότι ο γιος του Καντάφι (Μοχάμαντ) θα μπορεί να διαφύγει από την Τρίπολη και το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο τον συνταγματάρχη Καντάφι", σημείωσε.

Ρεπορτάζ του Aljazeera



Διαβάστε επίσης:


Ομάδα Λίβυων εισέβαλε στην πρεσβεία στην Αθήνα
Ο Μπαν συγκαλεί σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη αυτή την εβδομάδα
Ομπάμα: Να φύγει ο λίβυος τύρρανος
Αρνείται η Ν. Αφρική ότι διευκολύνει την έξοδο Καντάφι
Οι εξελίξεις στη Λιβύη ρίχνουν το πετρέλαιο
Η πιο μεγάλη μάχη του συνταγματάρχη
Μέρκελ: "Αφοσιωμένο ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης"
Μπερλουσκόνι: "Να απαλλάξει το λαό του ο Καντάφι" ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |