ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Στενό μαρκάρισμα της τρόικα στην κυβέρνηση /

Στενό μαρκάρισμα της τρόικα στην κυβέρνηση



Αρχίζει σήμερα ο κρισιμότερος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας, αφού στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας θα βρεθεί από σήμερα η υλοποίηση του Μνημονίου και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ήδη, από την προηγούμενη βδομάδα το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ έχει αρχίσει να ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και από σήμερα θα περάσει από «κόσκινο» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα υπουργεία, υπηρεσίες και αρχές προκειμένου να συντάξει την έκθεση αξιολόγησης που θα κρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσεως του μηχανισμού στήριξης.

Το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στην Αθήνα μεθαύριο Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε δημοσιονομική και ταμειακή βάση, όπου στο επτάμηνο οι επιδόσεις υστερούν έναντι των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου.

Ακόμη, η τρόικα θα ενημερωθεί για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, αλλά και για τις επιχειρούμενες αλλαγές στην φορολογία.

Τέλος, θα εξετασθούν και οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η λειτουργία του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Στελέχη της τεχνικής αποστολής της τρόικας θα έχουν συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η κεφαλαιακή επάρκεια και η ρευστότητα των τραπεζών.

Στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να διαπραγματευθεί με την τρόικα την υφιστάμενη σύνθεση των δημοσιονομικών μέτρων, κυρίως στο σκέλος της φορολογίας.

Το βασικό επιχείρημα θα είναι η αρνητική επίπτωση ορισμένων εισπρακτικών μέτρων στην οικονομία την ώρα που δείχνει να βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις του Μνημονίου.

Παρά τις «άγριες διαθέσεις» της τρόικα, αισιόδοξο εμφανίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση και της επίτευξη των στόχων προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/217617/steno-markarisma-tis-troika-stin-kuvernisi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |