ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Aπειλούνται με κλείσιμο πολλά περιπτέρα /

Aπειλούνται με κλείσιμο πολλά περιπτέραΑνησυχούν για το εάν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στην Αθήνα. Ο ημερήσιος τζίρος τους έχει μειωθεί από 40% έως και 50%, με αποτέλεσμα οι άλλοτε επικερδείς επιχειρήσεις τους να μην έχουν έσοδα και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα περίπτερα στο Σύνταγμα, τα οποία στο παρελθόν θεωρούνταν χρυσωρυχεία και τώρα εμφανίζουν τις πιο μειωμένες εισπράξεις. Γενικότερα τα έσοδα των περιπτέρων στο κέντρο της Αθήνας έχουν πέσει στο μισό ή και στο 1/3 των εισπράξεων που έκαναν ενώ στις συνοικίες η πτώση περιορίζεται στο 20%.

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων των οποίων τα έσοδα υπολογίζονταν από 100.000 έως 150.000 υποστηρίζουν ότι σήμερα τα κέρδη τους είναι πολύ χαμηλά και μετά βίας καταφέρνουν να κερδίζουν ένα καλό μηνιαίο μισθό για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Εκφράζονται φόβοι ότι πολλά περίπτερα θα κλείσουν το επόμενο εξάμηνο λόγω της κατάστασης που επικρατεί.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/217657/apeiloudai-me-kleisimo-polla-periptera/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |