ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Μείωση τζίρου στο Βόλο μέχρι 20% /

Μείωση τζίρου στο Βόλο μέχρι 20%



Μειωμένοι είναι οι τζίροι στην εμπορική αγορά παρά τις πολύ προσιτές τιμές της εκπτωτικής περιόδου. Στοιχεία έρευνας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου για διάφορες πόλεις περιλαμβάνουν και το Βόλο, για την εμπορική κίνηση και την πορεία των εκπτώσεων τις τρεις πρώτες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα από 15 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Η μείωση του τζίρου στο Βόλο υπολογίζεται για αυτή την περίοδο από 10 έως 20% σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία , ποσοστό που θεωρείται από τα χαμηλότερα σε σχέση με μεγαλύτερες αγορές όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη στο Βόλο «αντέχουν» τα καταστήματα.
Με την έναρξη των εκπτώσεων οι έμποροι του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της ευρύτερης περιοχής βάσισαν τις ελπίδες τους σε αύξηση του τζίρου τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση που μαστίζει την αγορά.
Τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 30% μέχρι 60% ειδικά στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει επιστήσει την προσοχή και έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να εμπιστευθούν τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές τους και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο που πλέον έχει καταστεί μάστιγα και στο Βόλο.
Η παράνομη διακίνηση εμπορικών προϊόντων αλλά και το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης δράσης που παρατηρείται στην κεντρική αγορά της πόλης, στους πεζόδρομους, την εμπορική αγορά της Ερμού αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, έχει πολλάκις επισημανθεί από τους εμπόρους προς τις αρμόδιες αρχές Υπηρεσίες Ειδικών Ελέγχων και ΣΔΟΕ προκειμένου να αυξηθούν οι «περιπολίες» για έλεγχο και κατάσχεση του διακινούμενου εμπορεύματος.
Οι επαγγελματίες μάλιστα κάνουν λόγο για «αθέμιτες πρακτικές και φαινόμενα που διογκώνουν τα προβλήματα των εμπόρων σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, γι’ αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει ζητήσει με μήνυση που κατέθεσε πριν από περίπου ενάμιση μήνα την κίνηση ποινικής δίωξης για τα ποινικά αδικήματα και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν στηθεί διάφορα παράνομα «μαγαζιά»που πωλούν όλα τα είδη των προϊόντων σε όλο σχεδόν τον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας.
Εάν δε ληφθούν μάλιστα όπως υποστηρίζει ο εμπορικός κόσμος τα κατάλληλα μέτρα καταστολής του παράνομου εμπορίου, τότε οι τοπικές επιχειρήσεις θα βρεθούν σίγουρα στο στάδιο της απόγνωσης και του μαρασμού καθώς η φοροδιαφυγή από το παράνομο εμπόριο ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ το χρόνο. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |