ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο /

Οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο



Κατά του δημάρχου Ηρακλείου «βάλουν» οι «Αγανακτισμένοι» του Ηρακλείου, αναφορικά με την επιχείρηση εκδίωξής τους από την πλατεία Ελευθερίας.

Παράλληλα σε εκτενή ανακοίνωσή τους αναφέρονται στο χθες, στο σήμερα αλλά και στο αύριο του κινήματος των «Αγανακτισμένων» διαβεβαιώνοντας πως θα δίνουν το παρόν στις πλατείες, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Στις 10 Αυγούστου μέλη της λαϊκής συνέλευσης «αγανακτισμένων» Ηρακλείου επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη όπου και του επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας-προειδοποίησης αλλά και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, τόσο για την καταστολή των πλατειών Αγοράς στα Χανιά, Συντάγματος στην Αθήνα και Λευκού Πύργου στη Θες/νικη μετά εντολής των αντιστοίχων δημάρχων και θεσμικών παραγόντων.

Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τη πολιτική των άλλων δημάρχων, αλλά δεν αρνήθηκε ότι δέχεται πιέσεις για την «στάση ανοχής» του όπως ο ίδιος ανέφερε.

Την επόμενη μέρα 11 Αυγούστου το πρωί, ήρθε στη πλατεία ο εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης ο οποίος τους είπε ότι έχει δεχτεί επώνυμες καταγγελίες για «καταπάτηση» της πλατείας από τους «αγανακτισμένους» και για την «αντιαισθητική» της εικόνα στα μάτια επισκεπτών και τουριστών δίνοντας μας διορία δύο ημερών ώστε να τα μαζέψουν και να φύγουνε.

Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και δίνουν νέο ραντεβού στις πλατείες, ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις λαϊκές συνελεύσεις κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

«Η πλατεία Ελευθερίας παρά την επίθεση που δέχτηκε θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και οι άλλες πλατείες σε Ελλάδα και Ευρώπη κι είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή όλων των ανθρώπων που έχουν υποστεί την βαρβαρότητα των μέτρων είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους. Link:[http://e-volos.gr/el/ellada_1/oi_aaganaktismenoia_tis_plateias_eleu8erias_sto_hrakleio.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |