ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία /

Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσείαΤην πανσέληνο του Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα το βράδυ, εκτός της Ακρόπολης και του Σουνίου όπου πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.

Για το κοινό της Αθήνας θα είναι ανοιχτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, θα δοθεί συναυλία από το Μίμη Πλέσσα και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης «υποδέχεται» την πανσέληνο με μια μουσική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια και λόγια μουσική της Ανατολής. Τα τραγούδια θα παρουσιάσουν οι Δρόσος Κουτσοκώστας (τραγούδι, λαούτο) και Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, τραγούδι). Ανοιχτός για το κοινό της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει και ο χώρος του Επταπυργίου, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Στους εξωτερικούς χώρους του σπηλαίου των Πετραλώνων στη Χαλκιδική, ο δήμος Νέας Προποντίδας θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση με θέμα «Νότες στο φως του φεγγαριού».

Στον αύλειο χώρο του μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών θα βρεθεί ο Βασίλης Λέκκας που θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Μέλισμα». Ανοιχτός θα παραμείνει και ο αρχαιολογικός χώρος της Έδεσσας.

Μουσική εκδήλωση θα διοργανωθεί και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε συνεργασία με το δήμο Δίου.

Ανοιχτό για το κοινό με ξενάγηση θα παραμείνει το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Το κοινό της Κοζάνης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης στη Δράμα, το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας θα παρουσιάσει μουσική παράσταση με τίτλο «Κοντά στο Διόνυσο με το φεγγάρι».

Στη Θάσο θα παραμείνει ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα διοργανωθεί μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι.

Στη Θράκη ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων θα φιλοξενήσει βραδιά αστροπαρατήρησης, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Μικρής Δοξιπάρας- Ζώνης του Έβρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τζαζ μουσική. Επίσης, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/214494/panselinos-se-arhaiologikous-horous-kai-mouseia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |