ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου /

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου



Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς. Καλός προβλέπεται ο καιρός για το τριήμερο.

Αυξημένη είναι ήδη από το πρωί η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα. Η κορύφωση της εξόδου αναμένεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου.

Η Τροχαία θέτει σε ισχύ αυξημένα μέτρα έως την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στους βασικούς οδικούς άξονες στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο, χώρους που τελούνται καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις κ.λπ.).

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση σε όλη την Αττική, καθημερινά, ημέρα και νύχτα, συνεργείων τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, κυρίως υπερβολικής ταχύτητας, οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, επικίνδυνους ελιγμούς, κίνησης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίασης σηματοδοτών, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, καθώς και τον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα Εθνικών Οδών φορτηγών ισχύει την:

Παρασκευή 12/8 και ώρες 16:00- 22:00 ρεύμα εξόδου
Δευτέρα 15/8 και ώρες 16:00 - 23:00 ρεύμα εισόδου
Παρασκευή 19/8 και ώρες 16:00 - 21:00 ρεύμα εξόδου
Κυριακή 21/8 και ώρες 15:00 - 22:00 ρεύμα εισόδου

Εκείνοι που θα παραμείνουν το τριήμερο στο Λεκανοπέδιο τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αίθριος καιρός

Υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν το τριήμερο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 έως 29 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στη κεντρική και νότια Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 19 έως 26 βαθμούς.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ίδιος προβλέπεται ο καιρός και την Κυριακή, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά, βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει οπότε δεν αποκλείεται στα βουνά σημειωθούν κάποιες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις κυρίως στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |