ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - ταξί /

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - ταξί



Έξω από το υπουργείο Μεταφορών παραμένουν ιδιοκτήτες ταξί, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση να κρατήσουν το υπουργείο σε "κλοιό" για 48 ώρες. Από το πρωί πραγματοποιούν αλλεπάλληλους αποκλεισμούς της λεωφόρου Μεσογείων, με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς και τους επιβάτες άλλων ΜΜΜ.

Χτες οι αυτοκινητιστές είχαν συνάντηση με τον υπουργό, χωρίς να προκύψει κάτι νεότερο, παρά μόνο η διαβεβαίωση Ραγκούση ότι η ύπαρξη πληθυσμιακών κριτηρίων αποτελεί θέση και της κυβέρνησης. Το υπουργείο εμμένει ότι οι προτάσεις θα παρουσιαστούν στο τέλος Αυγούστου, ενώ συνεργάτες του Γιάννη Ραγκούση μεταφέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς ομηρίας της κοινωνίας και των τουριστών.

Στην περιφέρεια οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το πρωί στο Αεροδρόμιο της Σάμου, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί, προς το παρόν, εάν οι ιδιοκτήτες πρόκειται να προβούν και σε αποκλεισμό του, κατά τη συνήθη πρακτική.

Μηχανοκίνητη πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί που ξεκίνησαν από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους έξω από το κτίριο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας.

Στις Σέρρες, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνονται με τα οχήματά τους προς τον κόμβο Στρυμόνα, όπου προτίθενται να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

Πάτρα και Κρήτη κάνουν σκωτσέζικο ντους στους τουρίστες. Σήμερα στην Πάτρα οι ιδιοκτήτες ταξί θα διευκολύνουν τους τουρίστες κρουαζιερόπλοιου που αναμένεται να καταπλεύσει προσφέροντάς τους δωρεάν μεταφορά. Στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες ταξί, θα ανοίξουν τα εκδοτήρια της Κνωσού για να περνούν οι επισκέπτες ελεύθερα.

Σε κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έβαλαν φωτιά και σε ένα παλιό ταξί. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί του νομού, η κατάληψη αναμένεται να λήξει στις 2 το μεσημέρι και μέχρι εκείνη την ώρα "κανένας από τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών δεν πρόκειται να δουλέψει".

Στο μεταξύ, στον Έβρο, οι ιδιοκτήτες ταξί του νομού κατευθύνονται με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς το τελωνείο των Κήπων, όπου και πρόκειται να αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Σισμανίδης, αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί στην Αλεξανδρούπολη.

Ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών

To απόγευμα ο υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η ενημέρωση γίνεται μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Θ. Καράογλου και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτες ταξί θα στις κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, τη στιγμή που ο κ. Ραγκούσης θα βρίσκεται στην Επιτροπή, γύρω στις 15:30.

Ο "πόλεμος" στο Ηράκλειο κάνει το γύρο του κόσμου

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" όπου με παρέμβαση εισαγγελέα, η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους ιδιοκτήτες ταξί, ώστε να κινούνται ελεύθερα οι ταξιδιώτες. Ακολούθησαν μάχες με πετροπόλεμο και ρίψη καπνογόνων ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις ιδιοκτητών ταξί.

Ο "πόλεμος" έγινε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων τουριστών που άλλοι έτρεχαν να σωθούν και άλλοι τραβούσαν φωτογραφίες. Σήμερα οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Χθες εξάλλου έμεινε κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και τα διόδια της Κορίνθου - Πατρών, αφήνοντας στον κόσμος τις επιλογές του φέρι μπόουτ και της παλαιάς εθνικής οδού, την οποία κάποια στιγμή πήγαν να αποκλείσουν.

Ρεπορτάζ του Euronews



Ρεπορτάζ της ισπανικής τηλεόραση ς ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |