ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Σπάσιμο νεύρων από τους ταξιτζήδες /

Σπάσιμο νεύρων από τους ταξιτζήδες



Επιδιώκοντας να ασκήσουν περισσότερη πίεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, οι ταξιτζήδες έχουν προγραμματίσει μια σειρά κινητοποιήσεων την Τρίτη, ξεκινώντας με συγκέντρωση από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, έως αργά το βράδυ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι ταξιτζήδες. Οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν, ανά διαστήματα, στον αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Η παρουσία αστυνομικών ωστόσο λειτουργεί αποθαρρυντικά για τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι την περισσότερη ώρα βρίσκονται έξω από το κτίριο του υπουργείου.



Παράλληλα, αναμένουν ενημέρωση από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που θα συνεδριάσει για το θέμα τους, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εντατικοποιήσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

Στις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή περί τις 15:30, όταν ο κ. Ραγκούσης θα βρίσκεται στην οικονομική Επιτροπή της Βουλής.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οι αυτοκινητηστές στο Ηράκλειο απέκλεισαν τα ταμεία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, επιτρέποντας στους επισκέπτες του Μινωικού Ανακτόρου να επισκεφθούν το χώρο, χωρίς να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο, αφού τα ταμεία δεν λειτουργούν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Λευτέρη Πετράκη, θα παρέχουν ξεναγό στους μεμονωμένους επισκέπτες της Κνωσού.

Επίσης ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες κατά τα επεισόδια της Δευτέρας στο Αεροδρόμιο.

Στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους, για να μεταφέρουν δωρεάν τους περίπου 600 τουρίστες που αναμένονταν στο λιμάνι με κρουαζιερόπλοιο το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα, χωρίς να κλείνουν το δρόμο με τα οχήματά τους, μετέβησαν στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε κατάληψη στο κτίριο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί του νομού. Η κατάληψη θα διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα, πυρπόλησαν ένα ταξί σε κεντρικό δρόμο της πόλης, αφού προηγουμένως το αναποδογύρισαν και το έκαναν «γυαλιά - καρφιά».

Στις Σέρρες, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στον κόμβο Στρυμόνα, για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους οδηγούς.

Στον Έβρο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνονταν με τα αυτοκίνητά τους στο τελωνείο των Κήπων, όπου και θα λάβουν αποφάσεις για ντην περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Στη Σάμο, οι ιδιοκτήτες ταξί εισήλθαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κρατώντας συμβολικά ένα φέρετρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, στην Αθήνα αξίζει να σημειωθεί ότι πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=137488]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |