ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Τα θέλω του Χιμένεθ /

Τα θέλω του Χιμένεθ



Σε τέσσερα σημεία αναμένεται να επικεντρωθεί ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνάντηση που θα έχει, πιθανότατα αύριο, με τον Σταύρο Αδαμίδη.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πιο σημαντικό απ’ όλα το μεταγραφικό ζήτημα και θα σταθεί ιδιαίτερα στην απόκτηση του Μίτσελ, αλλά και την εύρεση ενός χαφ που θα καλύψει το κενό του Ντιόπ.

Από εκεί και πέρα στην ατζέντα του τεχνικού της «Ένωσης» είναι οι παίκτες που θα παραχωρηθούν δανεικοί, οι πωλήσεις, αλλά και οι «μικροί».

Με το μπάτζετ της ομάδας να βρίσκεται στο ναδίρ του, μετά και την απόκτηση του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, στην ΑΕΚ θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ. Βασικό μέλημα είναι να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μίτσελ από την Μπέρμιγχαμ, μεταγραφή που έχει δρομολογηθεί για αυτήν την εβδομάδα. Ο 25χρονος χαφ θα μείνει ελεύθερος από τον αγγλικό σύλλογο, ίσως και σήμερα, και θα μεταβεί στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 2 ετών (1+1) και με ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ (500.000 καθαρά).

Από εκεί και πέρα, αυτό που «καίει» τον Χιμένεθ είναι ο αντι-Ντιόπ. Ο Σενεγαλέζος δεν αποτελεί ακόμα παρελθόν από την ομάδα, αν και αυτό θα γίνει μετά και την επικοινωνία που θα έχουν οι δύο πλευρές σήμερα. Από την πλευρά της η «Ένωση» θα βάλει μόνο μία ρήτρα για το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε άλλη ελληνική ομάδα και από εκεί και πέρα θα κινηθεί για τον αντικαταστάτη του. Κάποιες πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει, ενώ αρκετά είναι και τα ονόματα που έχουν προταθεί στην ΠΑΕ, ωστόσο το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση Αδαμίδη-Χιμένεθ, αφού το σημαντικότερο ρόλο παίζει η έλλειψη χρημάτων.

Πωλήσεις

Για να γίνουν, φυσικά, μεταγραφές θα πρέπει να υπάρξουν χρήματα και για να βρεθούν αυτά θα πρέπει να πουληθούν ή ακόμα και να αποδεσμευθούν παίκτες με μεγάλα συμβόλαια. Τέτοιοι είναι οι Γκερέιρο, Λεονάρντο και Μπερνς, οι οποίοι δεν… αρέσουν στον προπονητή της ΑΕΚ, για έναν και μόνο λόγο, δεν δίνουν το 100% των δυνατοτήτων του πάντα. Βέβαια, το να φύγουν μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά για τον Πολωνό χαφ, ο οποίος έχει ετήσιες απολαβές ύψους 590.000 και δεν θέλει να τις αποχωριστεί.

Για τον Αυστραλό μέσο υπάρχει ενδιαφέρον από την Κέρκυρα σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος, κάτι που δεν θέλει να κάνει ο «Δικέφαλος» χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο, τον θέλει ο Άρης, αλλά και πάλι τα οικονομικά ανταλλάγματα είναι… ανύπαρκτα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το ενδεχόμενο πώλησης του Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος όμως δεν έχει φέρει προτάσεις.

Δανεικοί

Με του Αμπντουραχμάνι να είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει δοθεί δανεικός στον ΑΟ Γλυφάδας, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που περιμένουν να μάθουν το μέλλον τους. Ο Χιμένεθ δεν υπολογίζει τους Αργυρίου, Ματεντζίδη, Φροξυλιά και Καλαμιώτη και ψάχνει να βρει ομάδες για να τους παραχωρήσει δανεικούς, θέλοντας παράλληλα να διασφαλίσει ότι θα έχουν χρόνο συμμετοχής, ώστε να «ψήνονται».

Οι «μικροί»

Εκτός από την πρώτη ομάδα, ο Χιμένεθ δίνει ιδιαίτερη βάση και στους «μικρούς», μερικούς από τους οποίους είχε πάρει μαζί τους στην προετοιμασία. Σκοπός του Ισπανού τεχνικού είναι να προπονούνται κάποιοι εξ αυτών με την πρώτη ομάδα και να αγωνίζονται με τη δεύτερη. Κατσέτης και Εγγλέζου θα δίνουν σίγουρα το «παρών» στην πρώτη ομάδα, με τον δεύτερο να έχει πιθανότητες και για… μονιμότητα. Μαζί τους θα είναι και ο Τσουκαλάς, ενώ ο Αγκιρίμπα θα πάει μάλλον προς δανεισμό, τη στιγμή που Κλωναρίδης και Νικόλτσης θα παραμείνουν με τους άνδρες.

* Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας θα βρεθούν το πρωί (11:00) ΠΑΕ και Ερασιτεχνική προκειμένου να ρυθμιστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή του Υπουργείου Υγείαςυ για το γήπεδο. Αυτές αφορούν τον δήμο, μια και από την πλευρά της ΑΕΚ έχουν ρυθμιστεί τα πάντα. Αν τακτοποιηθούν, θα μπουν και οι υπογραφές στο Μνημόνιο, το οποίο θα καθορίζει τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την ανέγερση του γηπέδου.

Πηγή: sport-fm.gr
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/208936/ta-thelo-tou-himeneth/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |