ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Θα συμβούν ζημιές, χωρίς να φταίμε! /

Θα συμβούν ζημιές, χωρίς να φταίμε!



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα οι ταξιτζήδες, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες της παρατεινόμενης απεργίας τους και της κόντρας με την κυβέρνηση, αλλά και με μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό να πιέσουν τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, για νέα συνάντηση. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί έγινε δεκτή από τον υπουργό και η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει, ενώ είπε ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται και ότι θα συμβούν ζημιές, χωρίς να φταίνε οι ταξιτζήδες. Δήλωσε, δε, ότι υπάρχει αγανάκτιση σε όλο τον κλάδο, ενώ ζήτησε να γίνει διάλογος με τον υπουργό Μεταφορών μπροστά στις κάμερες.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Οι αυτοκινητιστές της Πάτρας έχουν αποκλείσει από τις 8 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ' αόριστον.

Πεζή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές θα κατευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή. Στην πορεία συμμετέχουν περί τα 500 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ακόμη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά.

Με τα πόδια αναγκάζονται να προσεγγίζουν το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, αλλά και να φεύγουν από αυτό, οι τουρίστες που επέλεξαν την Κρήτη για τις Διακοπές τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους για το αεροδρόμιο, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, ασθενείς και ΑμΕΑ.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από το πρωί οι ταξιτζήδες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με βσκοπό να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια .

Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν, το μεσημέρι, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Εν τω μεταξύ, τρεις "πειρατές" ταξιτζήδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα, έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=137334]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |