ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Βολιώτικη αντίδραση ! /

Βολιώτικη αντίδραση !



Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Superleague έστω και πρωτόδικα να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό δημιούργησε από χθες το πρωί ποικίλες αντιδράσεις στο Βόλο άλλα και στο Λουξεμβούργο όπου βρίσκονταν η ομάδα από όπου επέστρεψε τα ξημερώματα με τη νίκη υποθήκη για πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League...και ελπίζοντας να μην τον κόψουν τελεσίδικες αποφάσεις...
Πάντως εκτός από τον αναβρασμό και το γενικότερο κλίμα αντίδρασης που επικρατεί στο Βόλο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό η απόφαση.
Οι πρώτες δυναμικές αντιδράσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν και περισσότερα από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σύνδεσμ των οργανωμένων ΟΠΑΔών της ομάδας Αustrian Βoys στην οδό Αγίου Δημητρίου ενώ για ώρα ο δρόμος έκλεισε.
Οι οπαδοί κατηγορούσαν ευθέως την Πολιτεία θεωρώντας εντελώς άδικη την απόφαση εις βάρος της ομάδας τους, ενώ προειδοποιούσαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν μέχρι ο Ολυμπιακός Βόλου να δικαιωθεί.
Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Λουξεμβούργο προκάλεσε όπως ήταν φυσικό ενθουσιασμό, την ίδια στιγμή ωστόσο διόγκωνε και την οργή που νιώθουν εκτιμώντας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρξε «το εξιλαστήριο θύμα».
Χίλιοι πεντακόσιοι και πλέον οπαδοί της ομάδας με το σφύριγμα της λήξης, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας και με καθολικό αίτημα την άρση της απόφασης του υποβιβασμού. Μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης κατευθύνθηκαν αρχικά στο δημαρχείο της πόλης ενώ αργότερα κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Βόλου.
Η βραδινή πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο του Βόλου οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην Ντιφερτάνζ ξεκίνησε από το σύνδεσμο των Austrian Boys στην Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια από την Αναλήψεως πήγαν αντίθετα μέχρι την Ιάσονος διασχίζοντας την Κ. Καρτάλη μέχρι και να φθάσουν στην οδό Δημητριάδος και να φθάσουν στο Δημαρχείο Βόλου. Εκεί πραγματοποίησαν στάση για περισσότερο από δέκα λεπτά και αφού φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα «κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ» ενώ αναφέρθηκαν επίσης κατά της Λάρισας, της Αθήνας και του Αλέξη Κούγια.
Στη συνέχεια κατέφθασαν στο λιμάνι του Βόλου όπου και παρέμειναν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες για να μεταβούν αργότερα στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όπου και υποδέχθηκαν την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.
*Επίσης αρκετοί πολιτικοί φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας έχουν εκδώσει ανακοινώσεις ή έχουν κάνει δηλώσεις συμπαράστασης προς τον Ολυμπιακού Βόλου (σελ.17-18). ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |