ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Εμφύλιος: Βουλευτής ζητά παραίτηση Ραγκούση /

Εμφύλιος: Βουλευτής ζητά παραίτηση Ραγκούση



Την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση για το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τα ταξί, πρότεινε μέσω συνέντευξης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. "Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί νόμο που και ο ίδιος ψήφισε" απαντά ο υπουργός.


Σε "κίτρινο" κλοιό το απόγευμα η Βουλή, καθώς ιδιοκτήτες ταξί καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα.


Μιλώντας στον Βήμα FM, ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανέφερε ότι ο υπουργός Μεταφορών θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει: "Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου".

"Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;", προσθέτει.

Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα φτάνουν στην Αθήνα για την μεγάλη κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει ο ΣΑΤΑ. Θα συγκεντρωθούν αρχικά έξω από τα γραφεία στις τέσσερις το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραμείνουν, με στόχο τον "αποκλεισμό" του Κοινοβουλίου.


Εντός της Βουλής, ο υπουργός κ. Ραγκούσης αναμένεται να ενημερώσει (στις 18.00) τον αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των ταξί, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν κυβερνητικοί βουλευτές.


"Δεν δικαιολογείται πλέον η απεργία"

Η κυβέρνηση καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί σε ανοιχτό διάλογο με ενδελεχή διαβούλευση, δήλωσε - μιλώντας στον Flash 96 - ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Πρόσθεσε δε ότι "δεν δικαιολογείται πλέον η απεργία των ιδιοκτητών ταξί", εκτός "αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για την συνέχισή της". ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |