ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Η κυβέρνηση επιτίθεται στους ιδιοκτήτες ταξί /

Η κυβέρνηση επιτίθεται στους ιδιοκτήτες ταξί



«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιτίθεται στους ιδιοκτήτες ταξί, διότι περί επίθεσης πρόκειται και όχι για άνοιγμα του επαγγέλματος τους στον ανταγωνισμό, δείχνει παντελή έλλειψη εμπειρίας χειρισμών σε κρίσιμα ζητήματα», τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου της Ελλάδας Πελοπίδας Καλλίρης για την κλιμακούμενη κόντρα κυβέρνησης-αυτοκινητιστών.

«Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου που η οικονομία αναμένει μια ανάσα από τις τουριστικές εισπράξεις η Χώρα μένει χωρίς ταξί. Απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση της έντασης.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει έναν διάλογο από μηδενική βάση με τους ιδιοκτήτες ταξί. Το επάγγελμα πρέπει να ανοίξει, αλλά σταδιακά και με δικλείδες ασφαλείας που δεν θα επιτρέπουν την είσοδο μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργήσουν καρτέλ και θα την πληρώσει τελικά ο καταναλωτής.

Να επιτραπεί στους σημερινούς αυτοκινητιστές να προχωρήσουν οι ίδιοι στην σύσταση εταιρειών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων διότι προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία και την κοινωνία. Οφείλουν, επίσης, να κάνουν μια κίνηση καλής θελήσεως μειώνοντας τα κόμιστρα έως και 20% προκειμένου να ελαφρύνουν τους καταναλωτές που μαστίζονται από τη λιτότητα.

Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες ο αριθμός των ταξί στους δρόμους δεν είναι ελεγχόμενος. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε την Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας σε Νέο Δελχί.

Λύσεις υπάρχουν και πρέπει άμεσα να αναζητηθούν», καταλήγει ο κ. Καλλίρης.
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/205876/i-kuvernisi-epitithetai-stous-idioktites-taxi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |