ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Η Linda Evangelista από το Μεσολόγγι /

Η Linda Evangelista από το Μεσολόγγι



Aν και μόλις δεκαεφτά χρονών, η Ροζάνα Γεωργίου είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο της μόδας καθώς μερικοί από τους πιο γνωστούς οίκους όπως η Sonia Rykiel, η Celine, η Anna Sui, ο Dries van Noten αλλά και ο Azzedine Alaia την επέλεξαν να συμμετάσχει στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες.

Γεννημένη στην Αθήνα από μαμά Ολλανδέζα και μπαμπά από το Μεσολόγγι, η Ros Georgiou, όπως είναι γνωστή στο εξωτερικό, όταν ήταν μικρή δεν είχε σκεφτεί ποτέ πως μεγαλώνοντας θα ασχολιόταν με τον χώρο της μόδας... Το αντίθετο, μάλιστα: «Μπορεί ως κορίτσι να μου άρεσε η μόδα, αλλά ήθελα να γίνω δικηγόρος. Το μόντελινγκ ήταν κάτι που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό», λέει η ίδια στο «ΘΕΜΑ People» και συνεχίζει: «Δεν με ανακάλυψαν ούτε σε κάποιο εμπορικό κέντρο ούτε στον δρόμο, όπως ακούμε να συμβαίνει συνήθως. Μπήκα σε αυτόν τον χώρο τον περασμένο Οκτώβριο όταν μια φίλη μου με σύστησε στην υπεύθυνη του πρακτορείου μου, το Vn Models. Το αποτέλεσμα ήταν να στείλει τις φωτογραφίες μου σε πρακτορεία του εξωτερικού, όπου και υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση για το πρόσωπό μου, καθώς με έκλεισαν αμέσως για να περάσω από castings τόσο για το pret a porter όσο και για haute couture. Ετσι ξεκίνησα». Την ώρα που οι συνομήλικοί της κανονίζουν πώς θα περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, η Ροζάνα περνά την πόρτα των διάσημων οίκων και δείχνει αποφασισμένη να πετύχει αδιαφορώντας για τον τρομερά μεγάλο ανταγωνισμό ή τις τυχόν παγίδες που μπορεί να κρύβει ο χώρος της μόδας. «Το να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό ήταν κάτι που το είδα ως παιχνίδι, μια ευκαιρία να κάνω δωρεάν ταξίδια και Διακοπές», δηλώνει.

Χωρίς να διαθέτει την εξωτική ομορφιά της Ζιζέλ ή τις αναλογίες της Αντριάνα Λίμα, το νεαρό μοντέλο με το που έφτασε στο Παρίσι άρχισε να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες κοπέλες και ο ένας οίκος μετά τον άλλο την επέλεγαν να συμμετάσχει στις πασαρέλες τους. Ο οίκος Celine αποτέλεσε την πρώτη της μεγάλη δουλειά. «Θεωρώ πως ο λόγος που με επιλέγουν οφείλεται στο γεγονός πως έχω την ικανότητα κάθε φορά να μεταμορφώνομαι σε κάτι άλλο. Σίγουρα δεν έχω τις καμπύλες που έχουν τα μοντέλα της Victoria’s Secret. Οπως μου λένε έχω άλλου είδους ομορφιά», λέει η ίδια.

Το όνομά της στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αν και έχει συμμετάσχει σε αρκετά editorial μόδας ελληνικών περιοδικών. «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι γνωστή στην Ελλάδα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ», λέει η ίδια, ενώ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το γεγονός πως συμμετείχε πριν από λίγες ημέρες στο catwalk του θρυλικού Azzedine Alaia, που επέστρεψε και πάλι στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μόδας έπειτα από απουσία οχτώ ετών.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα ποιος ήταν ο Alaia. Οταν πήγα στο show, στο backstage βρίσκονταν τα πιο μεγάλα ονόματα: από στυλίστες, hair stylists και make up artists έως μερικά από τα πιο γνωστά top models του κόσμου. Είχα μείνει… παγοκολόνα! Νόμιζα πως είχα πάει σε λάθος σόου! Συνειδητοποίησα πού βρίσκομαι όταν με το τέλος του οι καλεσμένοι χειροκροτούσαν και ούρλιαζαν από ενθουσιασμό για δέκα ολόκληρα λεπτά», λέει η ίδια γελώντας.

Το γεγονός ότι βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε ωραίους άνδρες συναδέλφους της δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς το συγκεκριμένο είδος άνδρα δεν είναι αυτό που τη συγκινεί: «Δεν θα έκανα ποτέ σχέση με μοντέλο, εκτός και αν αυτός ήταν ο Ντέιβιντ Κάντι, τον οποίο θα παντρευόμουν άνετα», λέει ενώ δηλώνει, προς το παρόν τουλάχιστον, ελεύθερη. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/thema-people/article/?aid=136124]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |