ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Η μυθική ζωή του άρχοντα της Μυκόνου /

Η μυθική ζωή του άρχοντα της Μυκόνου



Το ξακουστό εστιατόριο του μετέτρεψε Το Νησί των Ανέμων σε σημείο αναφοράς για διασημότητες από όλο τον κόσμο. Λίγες μέρες μετά τον αδόκητο χαμό του, η σύζυγός του Χρύσα θυμάται τις στιγμές που σμίλεψαν έναν σύγχρονο θρύλο της Μυκόνου.

Ο «άνθρωπος-σύμβολο» της Μυκόνου, ο Φιλιππής Κοντιζάς, ήρθε στην Αθήνα με λοίμωξη του αναπνευστικού κι έκλεισε τα μάτια του στο νοσοκομείο «Σωτηρία», πριν προλάβει να χαιρετήσει για τελευταία φορά το νησί του.
Η αυλή με τα γιασεμιά που άλλοτε φιλοξένησε τη Λιζ Τέιλορ, τον Τζορτζ Μπους, τον Τζόρτζιο Αρμάνι, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Κώστα Βουτσά, τη Ζωή Λάσκαρη, τον Αλέκο Φασιανό και πλήθος άλλων, άδειασε όταν «έφυγε» ο Φιλιππής.

«Το μαγαζί δεν έκλεισε ούτε μια μέρα. Το έκανα γιατί το ήθελε ο ίδιος. Έλεγε ότι ο πόνος είναι μέσα στην ψυχή. Δεν ξέρω όμως αν θέλω να συνεχίσω μόνη. Είναι νωρίς για αποφάσεις, αλλά έχω κουραστεί πολύ. Κάποια στιγμή ίσως θελήσω να αλλάξω ρότα», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» η αγαπημένη σύζυγος του Φιλιππή, Χρύσα.

«Το μυστικό της επιτυχίας του ρεστοράν είναι η πολλή δουλειά και τα κλειστά στόματα και μάτια. Η Εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια, αυτό είναι το μυστικό. Μπροστά στα μάτια μου έχουν κλείσει όλα αυτά τα χρόνια, οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές ή ακόμη και πολιτικές συμφωνίες. Ήμουν παρούσα, κι όμως ποτέ δεν έγινε τίποτα απολύτως γνωστό», εξομολογείται. Όπως αναφέρει η σύζυγός του, ο Φιλιππής έζησε μια γεμάτη ζωή. «Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Γλυκός, δίκαιος και με το χαμόγελο πάντα. Όταν έφυγε ράγισαν και οι πέτρες στο νησί, και τότε είδα πόσο πραγματικά με αγαπάνε όλοι. Όπως αγαπούσαν και εκείνον.

Ο πρόωρος θάνατος του Φιλιππή Κοντιζά, που ήταν μόλις 60 ετών, άφησε άναυδους όσους τον γνώριζαν αφού όπως λένε «δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό. Δεν τους άντεχε.Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να πάει στο Κέντρο Υγείας για οξυγόνο, με το ζόρι τον σηκώσαμε. Ήθελε να φέρουμε το οξυγόνο στο σπίτι…»
Gadgets αυτοκινήτου, σπιτιού, παραλίας, usb κ.α.
Δες όλα τα Gadgets»ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/205511/i-muthiki-zoi-tou-arhoda-tis-mukonou/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |