ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Το τέλος της ευρωζώνης πιο επικίνδυνο και από τη γέννησή της /

Το τέλος της ευρωζώνης πιο επικίνδυνο και από τη γέννησή της



Στους κινδύνους που εμπεριέχει η διάλυση της Ευρωζώνης αναφέρεται δημοσίευμα της Financial Times. Ενδεχόμενη διάλυση της ΟΝΕ θα ήταν πιο επικίνδυνη από το να μην είχε δημιουργηθεί ποτέ, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

Τις τελευταίες ημέρες η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους τίθεται σε νέα βάση, καθώς η μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν ήταν μέχρι πρόσφατα στο «τραπέζι» των Ευρωπαίων. Με βάση τα νέα δεδομένα αλλαγή στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , διαπιστώνει η εφημερίδα.

Μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο η γερμανική πρόταση, η οποία περιελάμβανε την προσπάθεια μίας νέας διάσωσης της Ελλάδας με συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, έδειχνε να είναι το πιθανότερο σενάριο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μία σχετική ηρεμία στις αγορές, ώστε να διευκρινιζόντουσαν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Οι ιδιώτες πιστωτές φέρονταν να είχαν συμφωνήσει σε εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με νέα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, καθώς και σε ορισμένη επαναγορά ομολόγων από τα μέλη της ευρωζώνης.

«Αν και οι οίκοι αξιολόγησης ίσως ανακήρυσσαν της Αθήνα σε επιλεκτική στάση πληρωμών, θα ήταν μια πολύ σύντομη κατάσταση, ίσως για ένα 15ήμερο, και θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να λάβει δράση άμεσα με παροχή ρευστότητας σε ελληνικές τράπεζες», αναφέρει η Financial Times.

Ωστόσο, η μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα στην Ιταλία άλλαξε τους συσχετισμούς και τα σχέδια στην Ευρώπη, καθώς μία ιταλική χρεοκοπία θα ήταν «πολύ απεχθής ακόμη και ως σκέψη». Οι Ευρωπαίοι κινούνται προς μια συλλογική λύση της κρίσης χρέους, αναφέρει το δημοσίευμα
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/199972/to-telos-tis-eurozonis-pio-epikinduno-kai-apo-ti-gennisi-tis/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |