ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Ηταν απλά σκληρή πολιτική ανακοίνωση /

Ηταν απλά σκληρή πολιτική ανακοίνωση



Ως μια σκληρή πολιτική ανακοίνωση και όχι ως απειλητικό κείμενο που έσπρωξε τον κόσμο στον προπηλακισμό χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας προς τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ του νομού ο κ. Νίκος Βούτσης, κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως εάν ήταν διαφορετικό το μήνυμά της, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αντίθετος. Ο ίδιος βρέθηκε στο Βόλο για να παραστεί σε συνέλευση της Γραμματείας του κόμματος και μίλησε για την ιδέα της ενότητας της Αριστεράς, που μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας για το ζήτημα που αναστάτωσε τη Μαγνησία με την έκδοση ανακοίνωσης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας η οποία καταφέρονταν εναντίον των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του νομού, σημείωσε πως ήταν μία σκληρή πολιτική ανακοίνωση, σαφής προς τους βουλευτές που κατονομάζει και ανέφερε πως θα έπρεπε να παραιτηθούν.

Η ανακοίνωση, συμπλήρωσε ο ίδιος, εκδόθηκε μία ημέρα μετά από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμο υ και δεν ήταν απειλητική.
«Δεν ήταν ένα απειλητικό κείμενο, δεν έσπρωχνε τον κόσμο στον προπηλακισμό. Ήταν μία σκληρή πολιτική ανακοίνωση. Εάν δεν ήταν αυτό το περιεχόμενό της, τότε θα ήμασταν αντίθετοι», υποστήριξε ο κ. Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για τους αγανακτισμένους πολίτες επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ, ένα παραδοσιακό λαϊκό κόμμα θα έπρεπε να είχε ανοιχτές τις κεραίες του και να ξέρει τι γίνεται μέσα στον κόσμο. Δεν κατάλαβαν όμως τι συμβαίνει στο Σύνταγμα. Ο κόσμος βγήκε στο προσκήνιο. Εμείς ήμασταν εκεί, τους αφουγκραστήκαμε. Οι άλλοι έβλεπαν από τα παραθυράκια της Βουλής. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει. Η παντελής έλλειψη κατανόησης του τι συμβαίνει στην κοινωνία».

Ο κ. Βούτσης όμως στάθηκε και στην ιδέα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ενότητα στην Αριστερά. Ανέφερε πως η συνεργασία της Αριστεράς, όχι απαραίτητα για την κάθοδο στις εκλογές, θα έδινε στον κόσμο που «ψάχνεται» μια ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση.
Αναφερόμενος τέλος στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο ίδιος υποστήριξε πως το τοπίο είναι πολύ ρευστό και έδωσε δύο εναλλακτικές προτάσεις που μπορεί να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός.
«Μπορεί να προκηρύξει εκλογές την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όμως πιθανότερο θα είναι να συνεχίσει για ένα ή ενάμιση χρόνο και να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία για να αγοράσει χρόνο. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα το ΕΣΠΑ ή και άλλα προγράμματα», είπε ο κ. Βούτσης.
Το κομματικό στέλεχος πήρε μέρος στη συνέλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες, προκειμένου να οργανωθεί για τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 16 κα 17 Ιουλίου. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |