ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Βολιώτες στο μαφιόζικο κύκλωμα /

Βολιώτες στο μαφιόζικο κύκλωμα



Εκτεταμένη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία. Αστυνομικοί συνέλαβαν -μέχρι στιγμής- 46 άτομα, μεταξύ τους τέσσερις Βολιώτες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι επικεφαλής των εγκληματικών οργανώσεων καθώς και 14 αρχηγικά μέλη, ενώ άλλα τέσσερα αρχηγικά μέλη βρίσκονται στις φυλακές Λάρισας, Κορυδαλλού και Πάτρας.

Πρόκειται για μέλη τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και σε άλλα συναφή αδικήματα και δρούσαν στη Θεσσαλία και την Αττική.
Έφοδος αστυνομικών έγινε σε 34 οικίες στη Λάρισα, το Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και την Αθήνα παρουσία οκτώ εισαγγελικών λειτουργών. Περισσότερα από 150 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, περιλαμβάνονται ήδη στη δικογραφία που σχηματίζεται.

Η ευρείας έκτασης επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε χθες το πρωί και έγινε με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ με το πολύτιμο πλέον «βαλιτσάκι» της που έχει καταγράψει εκατοντάδες συνομιλίες μεταξύ των μελών κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο «σκληρών» ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί συνολικά 46 άτομα (44 ημεδαποί και δύο αλλοδαπές), ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται τουλάχιστον 150 ονόματα Ελλήνων και αλλοδαπών οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, 45 πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ σε τουλάχιστον οκτώ σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Συμεών Οφείδης και ο Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Χρήστος Καλούσιος ανακοίνωσαν την εξάρθρωση των τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, μέλη των οποίων εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και σε άλλα συναφή αδικήματα.

Στην επιχείρηση συμμετείχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ενισχυμένο με άνδρες της Α.Δ. Θεσσαλίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και στην Αθήνα.

Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονται έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας και Πάτρας.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, ο τρόπος και η μέθοδος δράσης τους («modus operandi»), καθώς επίσης και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και συνεργασίες.
Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τον τρόπο νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Ερευνάται το ενδεχόμενο τα μέλη του κυκλώματος να εμπλέκονται πιθανότατα και σε υποθέσεις σωματεμπορίας και μαστροπείας, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες διαβατήρια αλλοδαπών γυναικών, πολλά από τα οποία μάλιστα ήταν πλαστά .

Στις 34 κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Κάνναβη συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων
Κοκαΐνη συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων
Ηρωίνη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων
Οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης
Πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας
Δύο (2) πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες)
Μία (1) καραμπίνα
Ένα (1) πιστόλι αερίου με την γεμιστήρα του και σιγαστήρα
Ένα (1) τσεκούρι
Ένα (1) ξίφος
Οχτώ (8) μαχαίρια
Μία (1) σιδερογροθιά
Δύο (2) σπρέι πιπεριού
Δύο (2) ζευγάρια κιάλια
Ογδόντα οκτώ (88) κινητά τηλέφωνα
Έντεκα (11) ψηφιακές κάρτες sim
Σαράντα τρία (43) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ
Τέσσερα (4) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών
Ένα (1) φάρος αυτοκινήτου
Ένα (1) διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας
Δύο (2) ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού
Ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |