ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Καημός για το Σύνταγμα, αδιαφορία για τα άλλα! /

Καημός για το Σύνταγμα, αδιαφορία για τα άλλα!



Μπορεί ξαφνικά το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης να αυξήθηκε σχετικά με την εικόνα που έχει η πλατεία Συντάγματος λόγω των Αγανακτισμένων, σε σημείο μάλιστα να ακούγεται πως χαλάει η τουριστική μαγεία που έχουν υπόψιν τους οι τουρίστες, φαίνεται όμως πως όλοι αυτοί ξεχνούν το πραγματικό πρόσωπο αυτής της πόλης που κάθε άλλο παρά τουριστικό είναι.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που όλα τα σενάρια ακόμα και αυτό της βίαιης απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος με την συνδρομή της αστυνομίας, πέφτουν στο τραπέζι, η εικόνες που καταγράφονται καθημερινά στην Αθήνα είναι εντελώς απογοητευτικές.

Το παραεμπόριο ακμάζει στην Πατησίων στην Ακαδημίας και στην Ερμού. Ζητιάνοι βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνία των κεντρικών δρόμων, ενώ μόλις πέσει το σκοτάδι είσοδοι καταστημάτων παγκάκια και απόμερες γωνίες γεμίζουν με πρόχειρα καταλύματα από δεκάδες αστέγους.

Και ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αλλά και πολιτικοί φορείς δείχνουν αυτές τις μέρες ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εικόνα της τουριστικής Αθήνας και του Συντάγματος, φαίνεται να αγνοούν επιδεικτικά πως στα προπύλαια εδώ και πάνω από ένα χρόνο, κατασκηνώνουν εκ περιτροπής δεκάδες αλλοδαποί ζητώντας πολιτικό άσυλο, ενώ έξω ακριβώς από την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου και συγκεκριμένα στην πλατεία Κοτζιά έχει στηθεί στέκι εμπορίας ναρκωτικών.

















Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/199023/kaimos-gia-to-sudagma-adiaforia-gia-ta-alla/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |