ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Ο Λάκης Γαβαλάς περνάει δύσκολες ώρες /

Ο Λάκης Γαβαλάς περνάει δύσκολες ώρες



Ο Λάκης Γαβαλάς περνάει δύσκολες ώρες προσπαθώντας να σώσει το βασίλειό του στον χώρο της μόδας. Οι μέχρι πρότινος «χρυσές» επιχειρήσεις του έχουν πλέον υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα τον εΚΚΕντρικό Mr Lak που -ως Λέων στο ζώδιο και στον χαρακτήρα- μάχεται με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί με το κεφάλι ψηλά. Αραγε θα τα καταφέρει;

Πριν από λίγους μήνες η «Espesso» πρώτη έκανε γνωστό το οικονομικό δράμα που ζει ο «βασιλιάς του lifestyle». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας είχε παραδεχτεί ότι το «βασίλειό» του στην Κάντζα (με άλλα λόγια, οι σούπερ μοντέρνες εγκαταστάσεις της επιχείρησής του σε ένα οικόπεδο 31.486 τ.μ. και τρία πολυτελή κτίρια 12.244 τ.μ.) είχαν μπει προς πώληση σε αγγελία μεγάλου μεσιτικού γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Λάκης Γαβαλάς πωλούσε όλο το ακίνητο της Κάντζας στο ουχί ευκαταφρόνητο ποσό των 40.000.000 ευρώ.

«Οταν έκανα επενδύσεις, γιατί δεν βγήκαν να μου δώσουν τα εύσημα; Λένε μόνο για παθητικά πράγματα, γιατί αυτό πουλάει περισσότερο» είχε δηλώσει τότε με παράπονο ο επιχειρηματίας.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε, τα οικονομικά βάρη έγιναν αβάσταχτα και τελικά μην έχοντας άλλη επιλογή, έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι παράλληλα με αυτό το πρόβλημα, έχει να αντιμετωπίσει και τις… δαγκάνες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους που τον περιμένουν στη γωνία. Θα πρέπει να καταβάλει 5.000.000 ευρώ ως πρόστιμο για τον ΦΠΑ που δεν απέδωσε για έναν χρόνο.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Λάκης Γαβαλάς γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Το κανονικό όνομά του είναι Απόστολος. Ο ίδιος έχει πει με χιούμορ ότι ονομάστηκε Λάκης γιατί δεν έχει βρει ακόμη τους άλλους ένττεκα αποστόλους!.. Εχει δύο αδελφές, τη Νότα και τη Μούλη. Ο πατέρας του είχε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων με 200 άτομα προσωπικό.

Από μικρός ο Λάκης Γαβαλάς ξεχώριζε για την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα και του στιλ του. Ηταν αυτό που λέμε ένα διαφορετικό παιδί, και ο πατέρας του με δεδομένο ότι πήγαινε κόντρα στις δικές του επαγγελματικές προσδοκίες, τον είχε απειλήσει ότι θα τον αποκληρώσει…

«Το κράξιμο του κόσμου το έχω βιώσει από παιδί και έμαθα να το ελέγχω και να το απολαμβάνω. Σιγά μην αφήσω τους αγράμματους και τους κομπλεξικούς να καθορίσουν τη ζωή μου» έχει εξομολογηθεί ο ίδιος.

Στα δεκΑΕΠτά του, από αντίδραση στον πατέρα του που δεν του έδινε χαρτζιλίκι, δούλεψε σε ένα τσαντάδικο στο Μοναστηράκι. Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά που τόσο πολύ μπήκε στο πετσί του, με αποτέλεσμα να λατρεύει τις τσάντες μέχρι τώρα όσο κανένα άλλο αξεσουάρ. (Σήμερα έχει μια πολύ μεγάλη συλλογή από γυναικείες και ανδρικές τσάντες, πολλές από τις οποίες λανσάρει σε βραδινές κοσμικές εξόδους του.) Σε ηλικία είκοσι ετών πήγε στην Ιταλία, όπου παρέμεινε για εννέα χρόνια. Ζώντας στο εξωτερικό δεν υπηρέτησε και τη στρατιωτική θητεία του…

Τι έκανε στη γείτονα χώρα; Αρχικώς τον χορευτή σε μπαλέτα που συμμετείχαν σε τηλεοπτικά shows (λέγεται ότι χόρεψε και στο μπαλέτο της Ραφαέλα Καρά) και στη συνέχεια τον χορογράφο σε επιδείξεις μόδας Ιταλών σχεδιαστών. Ερχόμενος σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα της ιταλικής μόδας έμαθε πολλά γι’ αυτά που λέμε στιλ και κομψότητα. Στην Ιταλία αγάπησε τη μόδα σε όλο της το μεγαλείο και εκεί του μπήκε το… μικρόβιο να ασχοληθεί μαζί της. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε ένα μαγαζί στη Ρόδο με ρούχα από ημιεπώνυμες ιταλικές φίρμες που τα πουλούσε σε πολύ καλές τιμές.

ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Το επάγγελμα του εισαγωγέα ρούχων -με ακριβές μάρκες- είναι τελικά αυτό που θα τον αναδείξει σε μεγάλο επιχειρηματία στον χώρο τoυ fashion business. Στην πιάτσα θεωρείται σκληρός επιχειρηματίας, κάτι που δεν το αρνείται, και -όσο και αν η αδελφή του Νότα που είναι συνεταίρος του του λέει «φτάνει πια, ηρέμησε, έφτασες στο 110% της επιτυχίας»- εκείνος θέλει πάντα το παραπάνω. Θέλει να φτάσει στο 200% και βάλε… Αν και ο ίδιος δεν δηλώνει ποτέ σχεδιαστής, τα ρούχα της φίρμας .Lak που φέρουν τη δική του υπογραφή έχουν μεγάλη απήχηση στο αγοραστικό κοινό.

Περνώντας τα χρόνια, ο Λάκης Γαβαλάς έγινε ο βασιλιάς του lifestyle. Συγκέντρωσε όλα τα φώτα πάνω του, όχι μόνο για τα υπέροχα ρούχα που πουλάει αλλά και για το αιρετικό (ή, αν θέλετε, προκλητικό) στιλ του. Οι εκκεντρικές εμφανίσεις του (έχει φορέσει από φουστανέλα μέχρι… ουρά αλόγου) αλλά και η αιχμηρότητα που χαρακτηρίζει τα λεγόμενά του τον κάνουν συχνά απροσπέλαστο και αντιπαθητικό σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Εκείνος όμως δεν… ιδρώνει με οτιδήποτε και να λέγεται γύρω από το όνομά του. Αρκείται μόνο σε δηλώσεις του τύπου «στην Ελλάδα όλα κρύβονται κάτω από το σεντόνι της σοβαροφάνειας» ή «αυτοί που κάποτε με έβριζαν, τώρα με γλείφουν. Θα τους πρότεινα να περιμένουν λίγο καιρό που θα γίνω γραμματόσημο, όπου θα μπορούν άνετα με τη γλώσσα τους να με γλείψουν και από πίσω»…

ΤΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

Τα χλιδάτα και εκκεντρικά καλοκαιρινά πάρτι που οργάνωνε σχεδόν κάθε χρόνο στην πολυτελή βίλα του στη Μύκονο, έχουν μείνει στην ιστορία. Οι πρωτοποριακές επιδείξεις μόδας του συγκέντρωναν πάντα την αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας αλλά και των ανθρώπων της μόδας οι οποίοι πάντα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τις τέλειες διοργανώσεις του όσο και για το ευφάνταστο στιλ που χαρακτήριζε τον ίδιο και τη δουλειά του.

«Δεν είμαι ο απατεώνας που κάνει περιουσία και φουντάρει την εταιρεία»

Πριν από έναν χρόνο, και ενώ τα μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει να εμφανίζονται πάνω από τις λαμπερές επιχειρήσεις του χωρίς όμως ακόμη αυτό να έχει γίνει ευρέως γνωστό, είχε δηλώσει σε αποκαλυπτική συνέντευξή του: «Ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα τη δημοσιότητα και το όνομά μου εναντίον των εργαζομένων μου. Ναι, κατάφερα να κάνω γνωστές τις μάρκες, τις δουλειές, το όνομά μου και να κάνω απίστευτους τζίρους με τα προϊόντα που εισάγω από το εξωτερικό. Το στιλ μου με βοήθησε. Ομως έτσι κατάφερα να δημιουργήσω μια κερδοφόρα εταιρεία, με καλοπληρωμένο προσωπικό και υπέροχες εγκαταστάσεις. Δεν είμαι ο απατεώνας που κάνει προσωπική περιουσία και φουντάρει την εταιρεία, αδιαφορώντας για τους εργαζομένους και την τύχη τους»…

Δυστυχώς αυτήν την περίοδο περνάει το μεγαλύτερο… λούκι της καριέρας του. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει να βγει και πάλι λαμπερός, με ή χωρίς… ουρά αλόγου δεν έχει πλέον καμία σημασία! Link:[http://ourlife.gr/permalink/5647.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |