ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος /

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος



Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 155 "ναι" ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμο υ Προγράμματος. 136 βουλευτές ψήφισαν "όχι", ενώ 5 δήλωσαν "παρών".

Η ΝΔ καταψήφισε επί της αρχής, είπε "ναι" σε 21 από τα 49 άρθρα. Συγκεκριμένα υπερψήφισε αυτά που αφορούν αποκρατικοποιήσεις, περιστολές δαπανών και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ καταψήφισε όλα τα φορολογικά και περιβαλλοντικά άρθρα.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, ψήφισε "ναι" επί της αρχής και "όχι" στα άρθρα από 1 έως 9 και το 14. Ειδικότερα καταψήφισε τα άρθρα του νομοσχεδίου που αναφέρονται στις αποκρατικοποιήσεις, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας. Κατήγγειλε διάκριση σε συναδέλφους της βουλευτές, καθώς, όπως είπε, κάποιοι πήραν το λόγο για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους, ενώ άλλοι αποκλείστηκαν.

Ο Π. Κουρουμπλής, μετά το "όχι" στο Μεσοπρόθεσμο, ψήφισε "όχι σε όλα" και για τον εφαρμοστικό.

Η Έλσα Παπαδημητρίου είπε "όχι" στα άρθρα από 27 έως 36 και "ναι" σε όλα τα άλλα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Π. Καμμένος, ψήφισε "όχι σε όλα" και αποχώρησε στη Βουλή κατηγορώντας το προεδρείο για παραβίαση του κανονισμού, καθώς- όπως είπε- στέρησε από βουλευτές της ΝΔ το λόγο. Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Σπ. Γαληνός, είπε "όχι" σε όλα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κιλτίδης ψήφισε "παρών" σε όλα.

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΜ.ΑΡ ψήφισαν "όχι σε όλα", ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές- μέλη του κόμματός της ψήφισαν "παρών" επί της αρχής και "όχι" στα άρθρα από 10 έως 17 και από 27 έως 36.


Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.


Τι προηγήθηκε

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε πως αν η κυβέρνηση ζητήσει την ψήφιση του Υπουργείου Υγείαςυ 2 από 180 βουλευτές, θα είναι σαν να οδηγεί την χώρα σε εκλογές. Επίσης, έκανε αναφορά στα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας λόγο για "περίεργες σκηνές που μυρίζουν κάτι χειρότερο από ανικανότητα, μυρίζουν παρακράτος".

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή. "Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε μικρές ομάδες ελάχιστων κουκουλοφόρων πώς θα ελέγξετε το έλλειμμα και το χρέος;", διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κατέληξε: "Είστε τελικά λίγοι πολύ λίγοι".

Ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά την ομιλία Σαμαρά, αν και δήλωσε βέβαιος ότι "στο τέλος θα επικρατήσει η αίσθηση του καθήκοντος" και ότι τα κόμματα "θα συναντηθούν στο δρόμο της συστράτευσης και της κοινής ευθύνης", δεν δίστασε να επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του.

"Σήμερα ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε στη Βουλή με πολύ μεγάλη άνεση και αυτοπεποίθηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χθες ψηφίσαμε το Μεσοπρόθεσμο και η χώρα υπάρχει σήμερα δημοσιονομικά, είναι αξιόπιστη και μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση τη σκληρή διαπραγμάτευση για το μέλλον της χώρας μας", σχολίασε και κάλεσε τον Πρόεδρο και τους βουλευτές της ΝΔ να αναλογιστούν τί θα έλεγαν σήμερα αν είχε καταψηφιστεί χθες το Μεσοπρόθεσμο:

"Τι θα έλεγε σήμερα ο κ. Σαμαράς αν είχε απορριφθεί το μεσοπρόθεσμο. Τί θα έλεγε στον ελληνικό λαό; Τί θα έλεγε στους καταθέτες, στις τράπεζες; Τί θα έλεγε στους ανέργους; Τί θα έλεγε στην Ευρώπη; Στους εταίρους μας; Ποιος θα καλούσε σήμερα τον πρόεδρο της ΝΔ; Ποιος θα τον δεχόταν; Τι θα του έλεγε";

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Προέδρου της ΝΔ ότι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να "περάσει" από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο με 180 ψήφους τότε θα πάμε σε εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι στην ουσία ζητάει από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μόνη της, να μην τολμήσει να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά να την ψηφίσει μόνη της για να εξακολουθήσει να κυβερνά.


Με 155 "ναι" ψηφίστηκε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |