ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >H επόμενη μέρα του χημικού πολέμου /

H επόμενη μέρα του χημικού πολέμου



Μια μέρα μετά το "χημικό πόλεμο" στο κέντρο της Αθήνας, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, τα δακρυγόνα έχουν "ποτίσει" τον αέρα και οι καταστηματάρχες προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια. Κομμάτια από μάρμαρο, πέτρες και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, συνθέτουν το παζλ της πλατείας Συντάγματος.

Ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και Ξενοδοχεία επί της πλατείας Συντάγματος, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων και καμένοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τη θλιβερή εικόνα.

Από συνεργεία του δήμου Αθηναίων επιχειρείται ο καθαρισμός του χώρου της πλατείας, αλλά και των γύρω δρόμων.

Κλειστά παραμένουν τα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αιτία είναι η αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί, τόσο λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών κατά τα επεισόδια, όσο και λόγω της πυρΚαγιάς που ξέσπασε σε παρακείμενα γραφεία.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν, το απόγεμα της Τετάρτης, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς να βρουν χρήματα.

Και όλα αυτά, σε μια στιγμή που ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να ανασάνει, αναμένοντας έσοδα από την τουριστική κίνηση.

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει- με ανακοίνωσή- η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής.

"Εκτιμούμε πώς κατά τα χτεσινά γεγονότα όλες οι πλευρές εκτροχιάστηκαν και κάνουμε έκκληση για γενικότερη αυτοσυγκράτηση, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και στις ακόμη δυσκολότερες που προβλέπονται για όλους μας", επισημαίνει.

Την ίδια ώρα σάλο προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και εμφανίζει μία εξαιρετικά περίεργη συνύπαρξη ανδρών των ΜΑΤ με ροπαλοφόρους που φέρονται ως εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ. Αναλυτικά.

Οι αγανακτισμένοι έχουν δώσει το απόγευμα νέο ραντεβού στο Σύνταγμα, ενώ συλλαλητήριο διοργανώνει και η ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης:


Κρανίου τόπος το Σύνταγμα
Σάλος για την περίεργη συνύπαρξη ΜΑΤ- ταραξιών
Στους 181 οι τραυματίες από τα επεισόδια ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |