ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Νέο ραντεβού στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης /

Νέο ραντεβού στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης



Με την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας να «μυρίζει» ακόμα όχι μόνο... μπαρούτι, κατά τη συνήθη έκφραση, αλλά και χημικά, από τα δακρυγόνα που αφειδώς και αλόγιστα χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη ημέρα -και νύχτα, η πρωτεύουσα μετά τις πληγές της και ελπίζει ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογες εικόνες και σήμερα, Πέμπτη.

Η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης είναι έντονη από νωρίς το πρωί, ενώ ο... γνωστός και μη εξαιρετέος, πλέον, σιδερένιος φράχτης πήρε και πάλι τη θέση του, στη Βασιλίσσης Σοφίας, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο των Αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο Σύνταγμα, στις 6 το απόγευμα.

Στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, δε, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αναβλήθηκε ωστόσο, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε την ώρα εκείνη στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε: «Ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», σχολιάζοντας τη στάση συναδέλφων του στα επεισόδια.

Ερωτηθείς αν είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως.

«Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη» συμπλήρωσε. «Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω όχι. Ντροπή, ντροπή, ντροπή» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, ζητώντας να γίνει ενδελεχής έρευνα και να μην μείνει τίποτε κρυφό.

Τέλος, άφησε αιχμές για την πολιτική ηγεσία, η οποία, όπως ανέφερε, καλεί την αστυνομία να αντιμετωπίσει προβλήματα πολιτικά, που χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις, παρά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131311]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |