ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Πέθαναν στον ύπνο τους από την καταρρακτώδη βροχή /

Πέθαναν στον ύπνο τους από την καταρρακτώδη βροχή



Στρατιώτες και διασώστες μετέχουν στις προσπάθειες αρωγής στην πόλη Νταβάο των Φιλιππίνων, όπου η καταρρακτώδης Βροχή που έπεσε για τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε πλημμύρες από τις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Δεκαπέντε άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Λεοπόλδο Γαλόν, εκπρόσωπος του στρατού.

«Οι άνδρες μας βρήκαν κι άλλα πτώματα καθώς βοηθήσαμε να ερευνηθούν οι πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές», είπε ο Γαλόν, τονίζοντας ότι 15 από τα θύματα ήταν παιδιά. «Πολλοί άνθρωποι χάθηκαν ενώ κοιμούνταν διότι η στάθμη του νερού ανέβηκε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Μείωσης και Διαχείρισης Κινδύνων από Καταστροφές ανέφερε ότι τα νερά έφθασαν τα 3 μέτρα μέσα σε μόλις τρεις ώρες βροχόπτωσης. Περίπου 10.000 κάτοικοι της πληγείσας περιοχής μεταφέρθηκαν σε σημεία με υψηλότερο υψόμετρο.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/world/arthro/193287/pethanan-ston-upno-tous-apo-tin-katarraktodi-vrohi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |