ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα ενημέρωσης οι εξελίξεις στην Ελλάδα /

Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα ενημέρωσης οι εξελίξεις στην Ελλάδα



Πρώτο θέμα της διεθνούς ειδησεογραφίας είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα.Τα ξένα Μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τα επεισόδια στην Αθήνα με απευθείας συνδέσεις, έκτακτα δελτία και συνεχή ρεπορτάζ.

«Οι ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του πακέτου λιτότητας γίνονται βίαιες» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC, το οποίο, μεταφέροντας το κλίμα από την Αθήνα κάνει λόγο για δακρυγόνα, οδομαχίες και πετροπόλεμο.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, παρουσιάζονται προβλήματα στις πτήσεις, επηρεάζονται τρένα, λεωφορεία και πλοία, μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο. Την ίδια εικόνα μεταφέρει το CNN, το οποίο μαζί με το BBC συνδέονται διαρκώς απευθείας με την Αθήνα, όπως και το Sky News το οποίο έχει πρώτη είδηση στο δικτυακό του τόπο βίντεο από τα επεισόδια.

«Η Ελλάδα απεργεί κόντρα στη λιτότητα. Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών» γράφει η ιταλική La Stampa. «H Ελλάδα παραλύει, σε εξέλιξη η γενική απεργία» μεταδίδει στο δικτυακό τόπο του γαλλικού France 24.

Η ισπανική El Pais έχει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο άρθρο για τα επεισόδια στην Αθήνα. Οι μεγάλες διαδηλώσεις εν όψει της ψηφοφορίας είναι πρώτη είδηση στο δικτυακό τόπο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ενώ όλα τα μέσα τονίζουν τη σημασία της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Μεγάλη απεργία από τα ελληνικά συνδικάτα. Διαδηλώσεις εν όψει των μέτρων λιτότητας κλείνουν τράπεζες και κυβερνητικά γραφεία» γράφουν οι Financial Times.

Εκτενής κάλυψη για τα γεγονότα στην Αθήνα γίνεται και από το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. ΠΗΓΗ:madata.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |