ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Μήνυμα στον Ομπάμα /

Μήνυμα στον Ομπάμα



Το ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη του και το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα θα μεταφέρουν οι 15 Ελληνοαμερικανοί φοιτητές που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου.

Οι νέοι και οι νέες της ελληνικής διασποράς περιγράφουν στην «Real news» την εικόνα που σχημάτισαν για την Ελλάδα και αποκαλύπτουν τι τους είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.\

Ο Γιάννης Φλωρόπουλος είναι Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. «Μας είπε πως εμείς είμαστε οι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό. Τόνισε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση και η διασπορά πρέπει αν είναι δύο δυνάμεις ενωμένες, που να αλληλοβοηθούνται για τα κοινά τους συμφέροντα».

«Αυτό που μας ζήτησε ο Κ.Παπούλιας είναι να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας για τη χώρα μας στη διασπορά», λέει η Μαρία Τράκας, φοιτήτρια Νομικής στο Σικάγο.

Οι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές επισκέφθηκαν και τα κατεχόμενα της Κύπρου και δήλωσαν συγκινημένοι από την εμπειρία. «Πραγματικά σοκαριστήκαμε. Είναι τελείως διαφορετικό να διαβάζεις κάποια πράγματα, και τελείως διαφορετικό να τα βλέπεις», λέει η Κωνσταντίνα Βαρούδος, φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών στην Καλιφόρνια.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη χρονιά που το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο διοργανώνει ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο με τη συμμετοχή φοιτητών από όλες τις ΗΠΑ. «Θέλουμε οι φοιτητές να κατανοήσουν καλύτερα τα βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής που είναι σημαντικά για την ελληνική ομογένεια, και αυτό πρέπει να γίνεται μέσω συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση», εξηγεί ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγκάκης, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που επηρεάζουν τιθς δύο χώρες και τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/191285/minuma-ston-obama/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |