ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Απεργιακός πυρετός κόντρα στο Μεσοπρόθεσμο /

Απεργιακός πυρετός κόντρα στο Μεσοπρόθεσμο



Απεργιακό «λουκέτο» μπαίνει την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, και τα μέτρα-«σοκ» που αυτό θα επιβάλει σε όλους τους Έλληνες.

Τα συνδικάτα κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους τις ημέρες ψήφισης στη Βουλή του Προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων οι οποίοι προβλέπουν: τριπλή φορολογική επιβάρυνση από την επιβολή έκτακτη εισφοράς 1% ως 4% για την πενταετία 2010-2014 σε όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, τη μείωση κατά 4.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου, έκτακτη φορολόγηση με βάση τα νέα αυξημένα τεκμήρια, «ψαλίδι» στις συντάξεις, μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων 10%-15% και αυξημένες περικοπές σε όλους τους επαγγελματίες.

Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οργανώνουν συγκεντρώσεις:

- Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα.
- Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.

Ο απεργιακός «πυρετός» θα δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις από αέρος και θαλάσσης, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας θα επικρατήσει μπλακ άουτ.

«Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

«Άφαντα» από τους δρόμους της πρωτεύουσας θα είναι το διήμερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν για 48 ώρες λεωφορεία, τρόλεϊ και τα τρένα του ΟΣΕ. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν τα δρομολόγια των Special Olympics.

Το ίδιο προσανατολίζονται να πράξουν και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Ακινητοποιημένοι θα είναι πιθανότατα οι συρμοί Μετρό την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα λειτουργήσει μόνο από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας, για να εξυπηρετηθεί η απεργιακή συγκέντρωση.

Μετ΄ εμποδίων οι πτήσεις

Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις συγκεκριμένες ώρες είτε θα ματαιωθούν, είτε θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης, καθώς στην ουσία κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος. Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Κατά συνέπεια όσοι έχουν προγραμματίσει να πετάξουν τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν αποφάσισε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ωστόσο άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν. Ειδικότερα, 48ωρη απεργία (27 και 28 Ιουνίου) θα πραγματοποιήσουν οι ΠΕΜΕΝ - Στεφενσων (μηχανικοί) και ΠΕΗΗΕΝ (ηλεκτρολόγοι - ηλεκτρονικοί των πλοίων). Επίσης, 24ωρη απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί).

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων, οι υπηρεσίες πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι.

Κεντρικά αιτήματα των συνδικάτων είναι η ακύρωση «των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων» του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των μνημονίων Ι και ΙΙ, η ανάσχεση του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της βίας, ο σεβασμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και «η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων».

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/191352/apergiakos-puretos-kodra-sto-mesoprothesmo/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |