ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Ιρακινοί και Βούλγαροι διακινούσαν... Αφγανούς /

Ιρακινοί και Βούλγαροι διακινούσαν... Αφγανούς



Στη Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, που μετέφεραν με φορτηγό 15 Αφγανούς λαθρομετανάστες, ο καθένας εκ των οποίων είχε πληρώσει 1.500 ευρώ, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, σε Αγροτική περιοχή του νομού Λάρισας.

Οι τέσσερις λαθροδιακινητές, ηλικίας 29 έως 38 ετών, συνελήφθησαν ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι λαθροδιακινητές -υπήκοοι Βουλγαρίας και Ιράκ- χρησιμοποιούσαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, και ένα φορτηγό, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν οι λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο τελικός προορισμός των 15 ατόμων ήταν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως δε η Ιταλία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της ελληνικής αστυνομίας.

Με βάση όλες τις ενδείξεις, οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα και, κινούμενοι προς τον Βορρά, σκόπευαν να "περάσουν" σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω ΠΓΔΜ.

Σε βάρος των λαθροδιακινητών σχηματίστηκε δικογραφία για «διευκόλυνση μεταφοράς-προώθησης λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», «διευκόλυνση εξόδου» και «Εγκληματική οργάνωση». Μαζί με τους λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=130353]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |